test

10 lucruri mai puțin știute despre Chile

V-ați gândit vreodată care ar fi locurile speciale pe care v-ar place să le vedeți în această țară de pe coasta Pacificului? Cu siguranță ați auzit de locurile faimoase precum deşertul Atacama, Patagonia, Carretera Austral, Torres del Paine sau Santiago. Pe lângă acestea, vă prezentăm alte 10 motive (ca să nu spunem prea simplu: locuri) pentru care merită să puneți Chile pe lista viitoarelor voastre călătorii!

La Valle de la Luna (Valea lunii)

In locul unde Anzii își „dau mâna” cu Deșertul Atacama, înâlnim acest peisaj minunat, care se seamănă cu suprafața Lunii. Ciudatele formațiuni de roci, dunele de nisip, amestecate cu straturi de sare, încăntă ochiul turistului și fac din această întindere, un loc de o frumusețe rar întâlnită.

Valle_del_la_Luna-1
Mulți dintre turiștii care ajung aici încearcă să rămână până la apusul soarelui. Este cel mai bun moment al zilei în care se pot vedea culorile schimbătoare ale peisajului!
valle-de-la-luna-sunset
Valle.de.la.Luna.Chile.640.23728

Laguna Roșie

Situată în plin platoul Anzilor, alături de două mici lagune de culoarea verde și galben, găsim Laguna Roșie, cunoscută printre localnici ca și „Lacul de culoarea săngelui”. Motivul culorii este unul necunoscut, precum și adâncimea ei. Este atât de misterioasă încât în majoritatea hărților nici nu apare.

Situată la 200 de km nord de orașul chilian „Iquique”, multe legende încearcă să dea o explicație pentru acest fenomen ciudat, totuși algele și sedimentele plutitoare depuse, par  să fie motivele cele mai plauzibile.

laguna rosie 1
laguna roja chile 2

Liftul „Cerro Polanco”

Liftul Polanco este unul dintre cele mai speciale lift-uri din orașul Valparaiso din Chile. Este singurul lift din cele 15 din oraș care funcționează vertical, în timp ce celelalte sunt de tip funicular (fiind cunoscute totuși sub denumirea de lift). Terminat în anul 1915, accesul se face printr-un tunel adânc care face conexiunea cu ascensor-ul.

ascensor-polanco-valparaíso
13840521834_8969ce0c78_z

interior ascensor

13840534114_a7584d79a6_b

De acolo, urcarea este până la turnul care oferă o vedere spectaculoasă a golfului portului Valparaíso.

13840226963_81c3848eef_b
13840829045_4365ce81e0_b

Plaja Anakena

Cei care cred că în „Rapa Nui” (Insula Paștelui) găsim o mulțime de plaje, se înșeală amarnic. Insula este de origine vulcanică (conform geologilor activitatea vulcanică din zonă s-a încheiat în urmă cu zece mii de ani), plină de stânci… cu excepția zonei Anakena.

anakena_playa_pascua-1024x563
Printre atracţiile de astăzi ale insulei se numără misterioasele statui moai, numeroasele peşteri şi apele cristaline căutate de pasionaţii de scuba diving.

ahu_playa_anakena

Muelle de las Ánimas 

Pe insula Chiloe, plină de mitologie, găsim acest loc misterios și atractiv încât îmi este foarte greu să îl descriu în cuvinte. Numele lui este „Pontonul sufletelor”. Legenda ne spune că stâncile de „Cucao” sunt pline de suflete: suflete care „produc” lacrimi, țipete și strigăte/plângeri. Strigă după „barcagiu”, care ar trebui să le ducă într-un loc unde să se odihnească pe vecie. Lăsând la o parte poveștile tulburătoare, „doc-ul de nicăieri” oferă o priveliște care depășește orice adjectiv.

muelle_animas
Parcul Național Conguillio – Aici descoperim un contrast pur între lava solidificată și păduri de pin, stejar, fag, plante și flori, fiind unul dintre cele mai vizitate parcuri din Chile. Peisajul regiunii din Araucania, oferă un mediu de lacuri și lagune, având măiestrosul vulcan Llaima, unul dintre cele mai active din toată America de Sud, dominând panorama. În plus, pe lângă fauna bogată, vegetația sa este unul dintre ultimii „martori” ai florei cretacice.
Parque-Nacional-Conguillio-1024x664
BBC a numit acest parc ca fiind “unul din ultimele refugii ale lumii pentru conservarea peisajului in care au trăit dinozauri”. În acest loc s-a filmat o parte din documentarul „Pe urmele dinozaurilor”.
8465623221_cca35938b7_b
4621248_orig

Los fuertes de Valdivia

Pentru a proteja strategic orașul Valdivia, spaniolii au construit un sistem de fortificații și fortărețe, care a devenit una din cele mai importante din toată America. Astfel aici găsim 10 construcții (fortărețe, castele, baterii) care aveau rolul de a intimida potențialii inamici, precum și pirații. Din acest motiv zona a primit numele „Llave del Mar del Sur” (Cheia Mării de Sud) și garantiza siguranța acestui sat/oraș fortificat pentru ambarcațiunile care traversau „Cabo de Hornos” (Capul Cuptorului ), pasul care conecta Oceanul Atlantic de Oceanul Pacific.

fuertes-de-valdivia
Niebla2

Glaciar Exploradores

Acest „colos” de gheată măsoară nu mai puțin de 23 km lungime și 3 m lățime, este unul dintre cele mai accesibile din regiunea Aysen. De la punctul de acces, la 2 ore de Puerto Tranquilo (Satul Liniștit), este suficient să mergi 20 de minute pentru a ajunge la o priveliște superbă care îți va permite admirarea forței naturii. Mai mult, poți să trăiești o aventură unică: drumeții pe toată suprafața zonei (în mod evident fiind echipat cu crampoane!).

glaciar-exploradores-1024x681

Caleta Tortel 

”Orașul de pe apă”, o localitate idilică aflată la gura râului Baker, la sud de Coyhaique, este construit pe o rețea de pasarele din lemn de chiparos. Nu știu de ce mă duce cu gândul la Veneția (dacă ar avea case pe picioroange înalte și subțiri). Aici nu există nicio urmă de ciment, asfalt. Tot ce găsim aici sunt căsuțe, scări, poduri și piloni construite din lemn, peste stânci și mlaștini, într-o zonă de muți înalți și vegetație luxuriantă. Dacă veți ajunge acolo, vei dori să rămâi să locuiești acolo, datorită liniștii pe care o transmite.

img1078
DSC_0642

Mirador las Torres 

Una din „mecca” mondială pentru împătimiții naturii și a drumețiilor este Parcul Național Torres del Paine. Din tot parcul am ales acest loc numit „Amfiteatrul turnurilor”, deoarece este cel mai bun loc de unde poți admira priveliștea reprezentativă pentru acest fenomenal spațiu natural. Cei trei pereți de granit, cea mai mare fiind de peste 3000 m, este o imagine care îți va rămâne înregistrată în memoria ta. Zona este ideală pentru împătimiții de drumeții, aici organizându-se faimosul circuit „Ruta del W” a parcului național (Ruta W) care înseamnă 4 zile de drumeții. Mai jos vă atașez traseul în engleză.

Torres-del-Paine-1024x681

capture51


Sursa fotografii: www.denomades.com

Despre autor

Descoperă și alte destinații

85,800FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*