test

6 repere pentru o vizită de neuitat în Bucegi

Nestematele rasar de nicaieri. Esti norocos daca dai peste ele si le poti admira frumusetea. Astazi iti voi prezenta cateva asemenea comori din muntii Bucegi, ca sa le studiezi si sa iti faci numaidecat planul sa ajungi la ele! 

Cascada Urlatoarea

Cascada Urlatoarea este o cascada formata pe paraul Urlatoarea, aflata la 1100 m altitudine si este un frumos inceput pentru un drum prin Bucegi.

Traseul dureaza cca o ora, din Busteni sau Poiana Tapului si este accesibil tuturor doritorilor. Cascada Urlatoare Mare are o cadere de 15 m in timp ce Cascada Urlatoare Mica este alcatuita din mai multe caderi de apa, mult mai mici dar la fel de frumoase.

Cascada Valea Spumoasa

Cascada Valea Spumoasa este situata la o altitudine de 1147 m, deja cocotata pe un versant din Bucegi. Traseul este putin mai solicitant dar cascada este mult mai spectaculoasa si mai putin vizitata decat Cascada Urlatoarea.

Drumul este in mare parte acelasi cu al Cascadei Urlatoarea, dar la prima bifurcatie o iei la dreapta pe traseul nemarcat dar pe poteca. Ca punct de reper ar fi Refugiul Salvamont.

Manastirea Caraiman

Manastirea Caraiman este un locas relativ nou, ea fiind sfintita in 2001 si poarta amprenta Printelui Gherontie Puiu (1933-2014).

Parintele Gherontie Puiu, un martir al vremurilor apuse, un copil orfan, crescut de o familie crestina si ajuns alaturi de calaugarii din Neamt la inchisoarea din Periplava, a avut puterea de a trece prin anii grei ai inchisorii comuniste (15 la numar), de a se reinventa si de a-si urma credinta, asfel ca dupa revelutie el s-a inscris la seminarul teologic, seminar pe care l-a si terminat.

Manastirea Caraiman a fost un vis pe care Parintele Puiu l-a avut, un vis in care i-a aparut Maica Domnului si i-a spus sa construiasca o manastire la poalele Caraimanului.

Dupa lungi cautari, mai ales prin cartierul Zamora, Parintele Puiu a ajuns la primarie care i-a recomandat Poiana Soarelui pentru constructia manastire. In momentul in care a ajuns in Poiana Soarelui, Parintele Gherontie Puiu a vazut-o iar pe Maica Domnului care i-a spus ca acela este locul.

Lacul Bolboci

Lacul Bolboci sau “Marea din Carpati”, este un lac artificial aflat in spatele barajului cu acelasi nume. El s-a format pe raul Ialomita iar culorile si frumusetea lui pot rivaliza cu nuantele unor lacuri mult mai cunoscute din Europa.

Sfinxul si Babele

Sfinxul – este un megalit antropomorf situat la 2216 m. Numele ii vine de la asemanarea cu un cap uman, mai exact cu Sfinxul Egiptean, formarea lui fiind pusa pe seama eroziunii eoliene (are 8 m inaltime si 12 m latime).

Nu departe de Sfinx, se afla o un alt simbol al muntilor  Bugeci: Babele. Ca si Sfinxul si Babele au capatat forma actuala in sute si mii de ani ca urmare a eroziunii eoliene.

Pentru a ajunge la aceste monumente ale naturii ai 3 variante:
➡️ telecabina, este varianta cea mai comoda si accesibila tuturor
➡️ pe TransBucegi si apoi un traseu usor pe munte de cca o ora
➡️ pe traseu montan din Busteni, acesta dureaza cca 5-6 ore si este destinat celor pregatiti de munte, atat fizic cat si din punct de vedere al echipamentului.

Daca reperele noastre te-au incantat si ti-au deschis apetitul de drumetie, nu iti mai ramane decat sa te pornesti la drum. Cine spune ca Romania nu are mai nimic de oferit, probabil ca nu a fost macar o data prin aceste locuri minunate din Muntii Bucegi!


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Florina Rosu
Viata Florinei e “intre doua avioane”. Noaptea viseaza Asia, dimineata descopera oferte catre Caraibe si pana seara cumpara bilete catre Europa, sau invers, nu conteaza, vacanta sa fie. Ii plac provocarile, locurile mai putin batute dar nu refuza nici destinatiile ultra comerciale, considera ca fiecare loc de pe pamant are ceva de oferit.

Descoperă și alte destinații

85,800FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*