Casa șvăbească din Șandra

Salutare, lume călătoare! Sunt Diana Farca, am publicat anul trecut primul roman de ficțiune, „La limita” și joia scriu rubrica „Brainstorming”, din revista culturală „Literatura de azi”. În timpul liber călătoresc și pictez, așa că voi ține aici un mini jurnal de călătorie.

6

Cele mai multe decizii se iau, indiferent de natura lor, pe considerente afective, așa că nu e de mirare că voi începe însemnările cu pensiunea agroturistica „Schwabenhaus”, o locație inedită, din vestul țării, în care mi-am petrecut mare parte din adolescență și care păstrează viu spiritul șvabilor de altădată.

5

Situată în județul Timiș, în localitatea Șandra, la vreo 30 de kilometri de Timișoara, Serbia și Ungaria, în drum spre vama Cenad, “casa șvăbească” cuprinde un muzeu inedit, format din peste 2.000 de obiecte de colecție, achiziționate din casele șvabilor, care au emigrat în Germania.

Sursa: http://www.banaterra.eu/romana/toponimii/ss/sandra/index.htm
Sursa: http://www.banaterra.eu/romana/toponimii/ss/sandra/index.htm

Șandra a fost unul din satele întemeiate de coloniștii germani, în anul 1833, sub denumirea de „Sándorháza” sau „Alexanderhaus”. După Revoluție, în perioada plecării masive a șvabilor, un timișorean pasionat de istorie a cumpărat – cu precădere – instrumente muzicale, printre care zeci de trompete, viori, clarinete, tromboane, radiouri, patefoane, un pian, dar și peste o sută de ceasuri vechi, călcătoare pe cărbune, râșnite, mașini de scris, potcoave și nenumărate alte obiecte vechi.

1

Așa a început povestea pensiunii, impulsionata și de faptul că obiectele de colecție au devenit neîncăpătoare pentru casa familiei, așa că aceasta a cumpărat, în anul 2004, locuința celui mai înstărit șvab din sat, Albert Francisc, transformând-o într-un popas de vis, distins cu patru margarete.

4 2


Vechea șură a fost transformată într-un restaurant select, grajdul a devenit o recepție elegantă, iar podul casei o sală de conferințe. Arhitectura vechilor așezări a fost păstrată cu strictețe, inclusiv la amenajările exterioare. Locația dispune de 40 de locuri de cazare, o cramă și o grădină de vis. Mai multe despre această locație de excepție aici.

3

Indiferent că doriți să gustați bucate alese, printre care mâncare tradițională și vânat, din produse bio, să găzduiți un eveniment (nuntă, botez, conferința, teambuilding etc.), să vă cazați, în căutarea unei oaze de relaxare sau să poposiți la un ceai, în drum spre rezervația ornitologică de la Satchinez, reprezentanții pensiunii vă invită să le călcați pragul!

[fb_button]

Despre autor

Guest Post
Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume! Apasa butonul "contact" din meniu si scrie-ne!

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*