Ce înseamnă ”Tenerife se închide între 18 decembrie și 1 ianuarie” pe înțelesul tuturor

Presa din Spania publica ieri (16 Decembrie) cu titluri mari că insula Tenerife inchide începând cu data de 18 Decembrie, pentru 14 zile, majoritatea publicațiilor făcând referire doar la restricțiile care urmează a fi impuse, fără a expilca ce se întâmplă cu turiștii care au achiziționate vacanțe în această perioadă. Desigur, știrea a dat fiori multora și tocmai din această cauză am cautat să vă prezentăm informația completă.

Atenție, trebuie înțeles de la bun început că este vorba doar de insula Tenerife și nu de întreg Arhipelagul Insulelor Canare.

Așadar, în cele ce urmează, informația completă preluata de pe situl Guvernului Insulelor Canare: gobiernodecanarias.org

Guvernul Insulelor Canare este de acord să limiteze intrarea și ieșirea persoanelor din Tenerife.

➡️ Toate noile măsuri vor intra în vigoare vineri, 18 decembrie la ora 24.00 pentru 14 zile.

➡️ Prezența oamenilor în spații de uz public și privat, fie că sunt închise sau în aer liber, este limitată la coabitanții care locuiesc sub același acoperiș.

➡️ Întâlnirile care vor avea loc cu ocazia sărbătorilor în zilele de 24, 25 și 31 decembrie și 1 ianuarie nu trebuie să depășească numărul de șase persoane (cu excepția celor care locuiesc împreună) sau două familii.

➡️ Limitarea circulației pe timp de noapte este avansată cu o oră și se stabilește între orele 22:00 și 06:00, cu excepția Ajunului Crăciunului și a Revelionului, care va fi între orele 12:30 și 06:00.

Consiliul guvernatorilor a convenit în sesiunea extraordinară care a avut loc ieri după-amiază să adopte noi măsuri specifice care să fie aplicate pe insula Tenerife. Toate vor intra în vigoare de la miezul nopții vineri, 18 decembrie și vor dura 14 zile.

Noile restricții sunt justificate de nivelul ridicat de transmitere a virusului SARS-CoV-2 în Tenerife în ultimele săptămâni, care a prezentat un model epidemiologic diferit în comparație cu restul insulelor arhipelagului.

În cazul turiștilor naționali și străini care intenționează să vină în insula Tenerife în vacanță, aceștia pot beneficia de excepționalitățile prevăzute de reglementările actuale privind dreptul de admitere în unitățile de cazare turistică, unde trebuie prezentat un test PCR negativ care acreditează că turistul nu are coronavirus.

În timp ce în restul insulelor, după creșterea cazurilor la începutul lunii august și vârful corespunzător la sfârșitul acelei luni, incidența a scăzut, menținând niveluri de risc scăzute sau un nou normal, în Tenerife creșterea cazurilor zilnice. Acesta a fost susținut, având un nivel mediu sau ridicat de risc, cu o incidență săptămânală acumulată (AI) (șapte zile) de 114 cazuri la o sută de mii de locuitori pe 14 decembrie.

Această situație a forțat activarea și menținerea nivelurilor de alertă 3 și 4, acesta este maximul (semafor epidemiologic roșu), și adoptarea repetată a măsurilor de intervenție în Consiliile Guvernamentale desfășurate în 12 și 26 și 3, 10 noiembrie iar în 16 decembrie trecut, deci Guvernul Insulelor Canare reamintește că toate persoanele fizice sau juridice sunt obligate să o respecte, apelând în același timp la responsabilitatea individuală și colectivă de a opri curba de contagiune pe această insulă.

Limitarea intrării și ieșirii din insula Tenerife

Intrarea și ieșirea persoanelor în insula Tenerife este restricționată de la miezul nopții 18 decembrie (vineri) până la 1 ianuarie 2021 și se recomandă, de asemenea, să se evite mobilitatea între municipalitățile sale. Restricția aplicată pentru Tenerife se va aplica cu excepția acelor călătorii justificate în mod adecvat care au loc din oricare dintre următoarele motive prevăzute la articolul 6 din Decretul-lege regal 926/2020, din 25 octombrie, regula care declară starea de alarmă în țara să conțină răspândirea infecțiilor cauzate de SARS-CoV-2:

  • Asistență pentru centre, servicii și unități de sănătate.
  • Respectarea obligațiilor de muncă, profesionale, de afaceri, instituționale sau legale.
  • Participarea la centre universitare, didactice și educaționale, inclusiv la școlile de copii.
  • Revenirea la locul de reședință obișnuită sau de familie.
  • Asistență și îngrijire pentru vârstnici, minori, persoane în întreținere, persoane cu dizabilități sau, în special, persoane vulnerabile.
  • Deplasare la entități financiare și de asigurare sau la stații de realimentare din teritoriile învecinate.
  • Acțiuni necesare sau urgente în fața organelor publice, judiciare sau notariale.
  • Reînnoiri de permise și documentație oficială, precum și alte proceduri administrative care nu pot fi amânate.
  • Susținerea examenelor oficiale sau a testelor care nu pot fi amânate.
  • Din cauza forței majore sau a situației de nevoie.
  • Orice altă activitate de natură similară, acreditată în mod corespunzător.

Autoritatea sanitară este împuternicită să stabilească controale pentru a limita mobilitatea inter-municipală, dacă este necesar.

Persoanele care se află pe insula Tenerife și se întorc pe insula de reședință vor fi supuse unui test de diagnostic pe insula de sosire. Cei care trebuie să călătorească regulat între insule vor fi examinați periodic.

Limitarea numărului maxim de persoane care nu locuiesc împreună, în spații de uz public și privat, închise sau în aer liber

Permanența grupurilor de oameni atât în ​​spații de uz public, cât și privat, închise sau în aer liber, va fi limitată la persoanele care locuiesc împreună, adică cei care locuiesc sub același acoperiș.

Referitor la înâlnirile de sărbătorire a prânzurilor și cinelor de Crăciun în zilele de 24, 25 și 31 decembrie și 1 ianuarie, nu trebuie depășit numărul maxim de 6 persoane, cu excepția cazului de coabitații și nici numărul maxim de doi unități de locuit (minorii de la 0 la 6 ani sunt excluși). În acest din urmă caz, numărul maxim de participanți va fi de 6 persoane, în orice caz, și se va asigura că cele două unități de conviețuire sunt întotdeauna aceleași. O atenție specială și o atenție deosebită vor fi acordate persoanelor cele mai vulnerabile la COVID-19.

Limitarea circulației oamenilor noaptea,
de la 22 la 6 a.m.

Libertatea de circulație a persoanelor este limitată noaptea de la 22 la 6 dimineața în fiecare zi, cu excepția Ajunului Crăciunului și a Revelionului, când începutul acestei limitări este întârziat la 12.30, exclusiv pentru întoarcerea la reședința obișnuită. .

Această limitare este exceptată pentru realizarea acelorași activități esențiale actuale, cele cuprinse în articolul 5 din Decretul-lege regal 926/2020, din 25 octombrie, care declară starea de alarmă pentru a conține răspândirea infecțiilor cauzate de SARS-CoV-2.

Aceste activități sunt: ​​achiziționarea de medicamente, produse sanitare și alte bunuri esențiale; asistență pentru centre, servicii și unități de sănătate; asistență pentru centre de îngrijire veterinară din motive de urgență; îndeplinirea obligațiilor de muncă, profesionale, de afaceri, instituționale sau legale; întoarcerea la locul de reședință obișnuită după efectuarea unor activități planificate; asistență și îngrijire pentru vârstnici, minori, persoane în întreținere, persoane cu dizabilități sau în special persoane vulnerabile; cauză de forță majoră sau situație de nevoie; orice altă activitate de natură similară, acreditată în mod corespunzător, sau realimentarea la benzinării sau stații de benzină, atunci când este necesar să se desfășoare activitățile prevăzute la alineatele precedente.

Sărbători religioase emblematice

Sărbătorile religioase emblematice, cum ar fi Misa del Gallo, pot fi sărbătorite fără a ține cont de restricțiile de circulație pe timp de noapte, deși este recomandat să fie oferite și servicii telematice sau de televiziune ca alternativă. Se recomandă evitarea cântecelor și utilizarea muzicii preînregistrate, corurile fiind interzise.

De asemenea, ar trebui evitate manifestările fizice de devotament sau tradiție (sărutări, contact pe imagini, sculpturi), înlocuindu-le cu altele care nu implică un risc pentru sănătate.

Măsuri specifice pentru hoteluri, restaurante și terase, baruri și cafenele

Acordul adoptat ieri stabilește că zonele interioare ale acestor unități vor rămâne închise, cu excepția celor din centrele de sănătate, cele ale centrelor de lucru pentru consumul personalului lor și cele ale unităților de cazare turistică pentru utilizarea exclusivă a oaspeților. Consumul la bar și bufet sau autoservire este interzis. Capacitatea maximă în aceste zone interioare va fi de 33%.

Serviciul de colectare a alimentelor și băuturilor în incintă și livrarea la domiciliu este permis, sub rezerva termenelor stabilite.

În terase sau alte spații exterioare dependente de unitate, este interzis consumul la bar, bufet sau autoservire și fumatul, precum și desfășurarea de activități care încurajează nepăstrarea distanței de siguranță interpersonală sau purtarea măștilor, precum petreceri, dansuri, karaoke etc.

Nu puteți depăși 50% din capacitatea autorizată pe terasele exterioare, cu o distanță de cel puțin 2 metri între scaunele de masă adiacente și cu o ocupare maximă pe masă de 4 persoane care locuiesc împreună.

În cazul centrelor comerciale și parcurilor, capacitatea zonelor comune va fi limitată la 33% din capacitatea autorizată, este interzisă utilizarea zonelor de agrement precum spațiile pentru copii, ludotecile sau zonele de odihnă, care trebuie să rămână închise.

În cazul centrelor comerciale distribuite pe mai multe etaje, limita de mai sus trebuie respectată în fiecare dintre ele.

Mai mult, în centrele comerciale și parcuri, clienții nu vor avea voie să rămână în zone comune, cu excepția tranzitului sau așteptării accesului la unități.

Trebuie stabilite măsurile necesare pentru a permite menținerea distanței de siguranță interpersonală și controlul capacității atât în ​​incinte și unități, cât și în zonele comune ale centrelor comerciale și, dacă este necesar, spațiile pentru parcarea vehiculelor pot fi limitate. Spațiile pentru parcarea vehiculelor sunt limitate la 50%.

Un serviciu preferențial va fi oferit persoanelor cu vârsta peste 75 de ani, cum ar fi acces prioritar, rezervări de parcare, cutii de plată sau locuri de odihnă, care asigură respectiva preferință în îngrijire.

Pentru a evita aglomerația mare pe străzi și centre comerciale, Guvernul recomandă populației să-și organizeze achizițiile în avans și să dispună ca respectarea distanței de siguranță interpersonală și utilizarea unei măști să fie garantate în orice moment și în toate spațiile, atât a localurilor de vânzare ca a spațiilor de tranzit ale centrelor comerciale și pe străzile comerciale.

Utilizarea drumurilor publice

Municipalitățile vor asigura respectarea măsurilor care vizează evitarea aglomerației și a consumului de alcool pe drumurile publice, pe lângă restul măsurilor aprobate în prevenire și izolare necesare pentru a face față crizei de sănătate provocate de COVID-19.

Transport public

De asemenea, se recomandă utilizarea metodelor alternative de mobilitate pentru călătorii, precum ciclismul sau mersul pe jos. Transportul public urban și metropolitan este limitat la 50% din capacitatea sa.

Supravegherea mijloacelor de transport terestre și urbane va fi consolidată la orele de vârf, pentru a evita aglomerația și utilizarea transportului public pentru călătorii neesențiale sau amânate.

Se recomandă creșterea frecvenței programelor de transport în comun pentru a evita aglomerația, garantând o ventilație adecvată și respectarea măsurilor preventive, care includ să nu mănânci sau să bei și să folosești masca corect.

Evenimente mari

Petreceri, festivaluri, târguri, atracții de târg sau alte evenimente similare nu pot fi organizate. Sunt interzise toate tipurile de evenimente în masă, precum cele supuse autorizării prealabile în conformitate cu prevederile secțiunii 2.1.11 din Acordul de guvern din 19 iunie 2020 și actualizările sale succesive.

Este recomandat ca pe timpul nopții să fie închise parcurile, zonele de recreere în aer liber sau drumurile publice, pentru a evita aglomerația și consumul de alcool.

Unități și spații de jocuri și pariuri

Cazinourile de jocuri de noroc, sălile de bingo, arcadele și sălile de jocuri, locurile de pariuri externe și alte spații și facilități similare celor pentru jocuri recreative și activități de pariuri vor rămâne închise.

Practicarea activității sportive neprofesionale și a exercițiilor fizice

Practicarea activității fizice și sportive în zonele interioare ale facilităților și în centrele sportive este interzisă, în timp ce practicarea activității sportive și a exercițiului fizic în aer liber poate fi efectuată individual și cu condiția ca distanța de siguranță interpersonală să poată fi menținută. de 2 metri permanent.

Sporturile de echipă sau acele practici sau exerciții în care menținerea respectivei distanțe nu poate fi garantată în orice moment nu pot fi practicate.

În cazul exercițiului sportiv individual în aer liber, utilizarea măștii va fi exclusă exclusiv în timpul practicii sportive și cu condiția să fie garantată menținerea distanței de doi metri.


Așa că dracul nu e chiar așa de negru, deși e destul de închis la culoare, ca să se asorteze cu superbele plaje ale insulei, nu-i așa? 

Despre ce puteți face în Tenerife, v-am povestit aici.

Tenerife si 10 motive sa fugi din Europa dar sa nu ajungi in Africa


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*