test

Unde poti merge in luna iulie- 5 locuri perfecte

Unde poti merge in luna iulie? Iata aici iti voi arata 5 locuri perfecte, verificate si puricate la sange, unde poti petrece cateva zile minunate in luna lui cuptor!

1- Cabana Valea Vladului

Cabana Vladului este o cabana nou nouta, aflata in inima muntilor Fagaras refacuta de oamenii inimosi de la Conservation Carpathia dintr-un vechi stabilibent montan, unde stateau sezonier oamenii care munceau prin zona.

Doamne, atat de frumos mirosea lemnul natural, atat era de liniste si pace, atat de curat era aerul si atat de frumos se auzea Dambovita curgand zglobie incat parca m-am aflat pe alta planeta!

Plimbari, drumetii serioase de vrei chiar, foc de tabara, mancare organica facuta de bucatari dibaci cu ingrediente doar din padure si de la localnicii din vecinatati, vinuri statute ani in sir in pivnite ferecate, deserturi si bunatati din borcanele mititele atent mesterite de oameni vrednici, astea le vei gasi pe toate la cabana Valea Vladului!

Marturisesc ca de mult nu mi-a mai fost asa de drag sa dorm intr-o camaruta mirosind a lemn, cu focul in soba trosnind in miez de noapte, cu asternuturi din materiale naturale care sa iti mangaie somnul atat de fain!

Nu poti ajunge de capul tau la Cabana Vladului, ci trebuie sa iei legatura cu cei de la Conservation Carpathia care iti vor asigura logistica si transferurile.

Daca vrei sa afli mai multe detalii, vezi AICI

2-Green Village Resort

Green Village Resort este dupa parerea mea o poezie pe malul Dunarii. Un resort cu mai multe zone, in functie de cate persoane sunt, desavarsit pozitionat aproape de varsarea bratului Sfantu Gheorghe al Dunarii in marea cea mare.

Cuvantul de ordine la Green Village Resort este relaxarea. Vei asculta linistea, vei face plimbari aiurea spre plaja care nu stii daca este a marii sau a fluviului, vei mai sta la povesti cu localnicii in Sfantul Gheorghe, vei pescui sau pur si simplu vei observa ecositemul Delta Dunarii din preajma.

Cum ajungi la Green Village Resort?

Trebuie sa ajungi cumva la Sfantul Gheorghe

  • Fie vii pana la Murighiol cu masina si o lasi intr-una dintre parcari iar apoi barcile resortului te vor transfera, de doua ori pe zi. Pontonul de unde pleaca transferul se numeste Star 2000. Acolo poti lasa masina in siguranta. taxa fiind de 20 de lei pe zi. Poti folosi si o barca privata pentru transfer. Drumul dureaza cam 40-50 minute si este o scurta introducere asupra a ceea ce te asteapta!
  • Fie vii din Tulcea sau din Mahmudia cu vaporul Navrom, la care poti lua bilete fie de pe site-ul Navrom fie direct din autogara, langa restaurantul Liman .
  • Din Mahmudia poti veni fie cu vaporul fie cu barci rapide oferite de cativa localnici si poti lasa masina intr-o curte a unui localnic, pentru 10 lei/zi. Poti gasi cu usurinta la fata locului asemenea parcari.

Daca vrei mai multe informatii, vezi cum am petrecut sakura in Delta

Green Village Resort sau Sakura de Delta Dunarii

3-Breb: Casa Pintea de sub deal

Dupa ce in sfarsit am ajuns la Breb, absolut intamplator, m-am intrebat de multe ori cum de am putut calatori atata prin lumea mare si nu am fost in stare sa ajung mai devreme si de mai multe ori in Breb.

Brebul este, inca, un loc aproape nealterat, de aceea te indemn sa ii afli savoarea si culoarea cat de curand. Pentru ca asa cum se intampla mereu, micile nestemate odata scoase la lumina sunt imediat adjudecate de catre hoardele de turisti.

Daca vrei sa stai mai multe zile prin locurile acestea, iti vand un pont: mergi pe mana celor de la GO 52!

Go52: un proiect care readuce la viata traditii

E liniste la Breb. Oamenii isi vad de ale lor, dand binete oamenilor care se minuneaza de dupa garduri, de frumusetea micilor casute taranesti, pastrate in curtile inverzite si pline de flori. Vechea biserica de lemn, de pe la 1600 tocmai, te imbie la o clipa de pace cu Dumnezeu. Cararile Brebului iti vor purta pasii spre ulite nestiune, printre campuri cultivate cu tot siul de plante, cu privelisti care te vor ului.

Iar cand, ostenit, vei vrea sa te hodinesti in tihna si sa gusti ceva bun, trage la Casa Pintea de sub Coasta. Doamna Ana si familia domniei sale iti vor fi gazde desavarsite. Gospodaria lor este una traditionala, vei fi omenit cu palinca de casa si bunate facute de mana femeilor din familie daor cu ingrediente bio, direct din gradinile lor. Poti sta ore in sir plimbandu-te prin gospodaria lor si ascusltand povestile de acolo sau poti sa stai doar in legea ta, intr-un coltisor si sa te gandesti la ale tale, pur si simplu.

Totul la Casa Pintea este atat de natural si de firesc ca nu iti va veni sa mai pleci. Iar de vrei sa afli mai multe despre acest colt de rai , te indemn sa tragi o privire la cei de la Eco Maramures care stiu tot ce misca prin zona.

4- Gura Humorului

Gura Humorului este locul de esenta al Bucovinei. Iti poti face cartierul general aici si apoi sa umbli teleleu prin zona cat poftesti si este unul dintre cele mai bune locuri unde poti merge in luna iulie!

Nu iti voi recomanda doar un loc de cazare, pentru ca am fost deseori in aceasta zona si mereu am gasit conditii exceptionale dar iti voi lasa impresiile din ultima vizita, poate vei intelege cum m-am indragostit de Bucovina

Gura Humorului sau cum m-am indragostit de Bucovina

Iar de vrei sa vezi prin zona cateva lucruri faine si nu tocmai cunoscute, iata ce iti sugerez ca turist in tara ta

Turist în țara mea: frânturi de Bucovina

 5- Rimetea

Prima impresie când ajungi în satul Rimetea e că eşti pe altă lume, demult uitată. Un munte uriaş străjuieşte cu înţelepciune cele 300 de case din sat. Îl cheamă Piatra Secuiului, are 1128 de metri, face parte din Muntii Trascăului, iar turiştii aventuroşi îi pot atinge vârful după vreo 90 de minute de urcuş.

Toate casele din Rimetea sunt construite după acelaşi tipar: porţi înalte de lemn, văruială albă, iar obloanele verzi. Doar aici există diferenţe, localnicii manifestându-şi creativitatea.

Unele tâmplării sunt verde iarbă, altele în tonuri de turcoaz, iar cei mai rebeli optează chiar şi pentru tâmplărie în tonuri de maro. În centrul satului se găsesc biserica ortodoxă şi biserica unitariană, muzeul etnografic, primăria, două magazine cu suveniruri şi un izvor cu o denumire interesantă.

Pensiuni gasesti, nu am nimic special a iti recomanda iar rezervari poti face pe internet sau la fata locului. Doar intra putin in aceasta lume desprinsa din alte timpuri si imi vei multumi!

Iar de vrei sa te inspiri, vezi aici povesti adevarate despre Rimetea

Turist în țara mea: Rimetea – județul Alba

Acestea sunt cele 5 locuri unde poti merge in luna iulie, fara prea multe fite si batai de cap. Desigur, exista mult mai multe locuri in care poti ajunge dar eu am zis sa te ajut sa mergi la sigur! Asa ca nu mai zabovi si vezi de mai prinzi ceva locuri de cazare!

Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

Despre autor

Carmen Dimahttps://sacalatorim.ro/author/carmen/
Carmen mestereste planuri de calatorie dimineata pentru Europa, la pranz pentru India iar in restul timpului pentru Asia, unde ar vrea sa se si mute de fapt. Intre un drum la banca si o decizie pentru afacerea ei, da sfaturi de calatorie prietenilor si mai scrie cate un articol. Daca o intrebi ce face iti va raspunde invariabil ca este la vanatoare de bilete de avion. Articolele ei sunt povesti in toata regula, scrise de o Sheherezada moderna, funny si rebela. Dar cine e perfect in ziua de astazi?

Descoperă și alte destinații

85,800FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*