Autori

Autori permanenti

Carmen mestereste  planuri de calatorie dimineata pentru Europa, la pranz pentru India iar in restul timpului pentru Asia, unde ar vrea sa se si mute de fapt. Intre un drum la banca si o decizie pentru afacerea ei, da sfaturi de calatorie prietenilor si mai scrie cate un articol. Daca o intrebi ce face iti va raspunde invariabil ca este la vanatoare de bilete de avion. Articolele ei sunt povesti in toata regula, scrise de o Sheherezada moderna, funny si rebela. Dar cine e perfect in ziua de astazi?


Rodica si-a descoperit pasiunea de a calatorii de cativa ani numai, dar o face pe “fast forward”, parca pentru a face in ciuda timpului care nu sta in loc si vietii care nu-i decat una! Ea e cu ideile: „as vrea sa vad aia, as vrea sa merg dincolo”, iar sotul ei este maestrul de ceremonii care se ocupa de partea organizatorica – bilete de avion si rezervari hoteliere. Calatoriile sunt modul lor de a se rupe de monotonia si rutina vietii impartite intre casa si job, mergand in locuri cu istorie, cu povesti, cu traditii, cu peisaje frumoase din care se incarca cu energie. Sunt momentele in care se bucura de tot, in care se simt copii lipsiti de griji. Probabil ca de aceea incearca sa aiba cat de multe calatorii!


Eu sunt Alina, om cald, optimist si pozitiv. Imi cultiv in permanenta o naivitate prin care vad lumea mai mult buna decat rea, iar viata mai mult vesela decat trista. Sunt profesor de limba engleza, mama a doi copii minunati si voluntara ca vocatie. Sotul meu spune despre mine ca sunt “turistul nebun” care trebuie pazit si supravegheat, iar datorita simtului meu de anti-orintare, tind sa-i dau dreptate. In materie de calatorii, nu am pretentii prea mari, simpul fapt ca pornesc la drum spre oriude, imi aduce pe fata un mare zambet. Prin intermediul acestui blog mi-am regasit pasiunea din studentie pentru scris, cand o buna perioada de timp mi-am facut banii de buzunar in caitate de colaborator al unui ziar oradean.

Contributori

Laurei ii place sa ajunga acolo unde putini ajung. Ii place sa descopere destinatii noi, inedite si daca se poate altele decat cele foarte cunoscute. Vede partea frumoasa a oricarui loc. Natura ei comunicativa o ajuta sa lege prietenii noi peste tot pe unde ajunge si sa descopere astfel lumea, prin alti ochi.

Amuzanta, excentrica, incredibil de carismatica si cu o energie infinita. Cam asa o descriu prietenii. Laura te infecteaza cu virusul calatoriei prin pasiunea si entuziasmul cu care povesteste despre fiecare loc vizitat sau despre fiecare destinatie inedita aflata pe lista ei. Mai mult pozele ei te transpun in lumi noi, necunoscute, iti transmit un amalgam de emotii si senzatii, de fiecare data altele si de fiecare aducandu-te mai aproape de esenta fiecarui loc. Pe scurt, Laura ne inspira sa traim si sa admiram fiecare moment.


IMG-20140121-WA0095Alina a pornit la drum cu un bagaj mic de experienţă în turism în anul 2009. Şi-a facut din această activitate un hobby şi cred că tocmai plăcerea de a cunoaşte oamenii şi a le croi vacanţa pe măsura lor a contribuit la ceea ce dezvoltă azi: o relaţie de calitate cu fiecare client în parte. Câştigul ei nu se rezuma doar la simple amintiri sau la numărul de turişti ci şi la emoţii şi experienţe care pot schimba perspective.


Emanuela iubește călătoriile, experiențele inedite și provocările 470389_409961232369047_101868121_oimposibile. Este studentă a Universității Româno-Americane, lucrează de câțiva ani în domeniul turismului și a obținut de curând o bursă de studii în Lisabona, Portugalia. Pe parcursul a câtorva episoade vă va povesti despre stilul de viață al portughezilor, despre ce simți trăind patru luni printre ei și despre lucrurile esențiale pe care le poți învăța de la acest popor latin.


oviOvi este un personaj. Este “visul unei nopţi de vară” din care nu vrei să te trezeşti decât atunci când eşti convins că va începe un altul, mai lung şi mai frumos. Călătoriile sale sunt incursiuni atemporale iar interacţiunea cu localnicii este o explorare a ceea ce transcende imaginea, gustul sau mirosul.


426360_110111415809414_1152526492_nAlexandra Violin a decis sa lucreze la un proiect solo dupa 13 ani de experiente cu quartetul Amadeus. Pe langa muzica si sport, calatoriile ocupa un loc aparte in programul ei, dandu-i energia de a evolua si posibilitatea de a vedea lumea cu alti ochi. Fiecare loc vizitat reprezinta o “noua lume”, o sursa de inspiratie si de invatare.


424330_3780888834464_302277722_nDora e mare amatoare de călatorii : oriunde, oricând. Nu se poate decide care e ţara peferată, aşa că dacă o întrebi, îţi răspunde simplu: Mediterana. Lucrează în turism de aproape 10 ani, deci îmbină utilul cu plăcutul. Iţi poate vorbi ore in şir despre o destinatie, şi la final sigur vei vrea sa mergi şi tu acolo.