Kamchatka – natura în stare pură

O aventură siberiană cu iz de urs, caviar, somon şi vodkă, acompaniată de freamătul pădurilor de mesteceni şi de strălucirea turlelor aurite care parcă plutesc în aer. “Kamchatka s-a nascut din foc la fel ca Pamantul” – asa le place localnicilor sâ numeascâ aceast loc, un tarâm de la capătul lumii, situat intre 51-63 N pâna la 163 grade Est, tarâm plin de mistere care se intinde de la Sud la Nord pe mai bine de 1200 km.

Mulți ruși cred și acum că vârfurile care scuipa lava sunt posedate de spirite ale munților, spirite care poartă numele de gomuli. Se spune că noaptea gomulii stăpânesc cerul și pleacă la vânătoare de balene, iar dimineața se întorc acasa cu câte un monstru pe fiecare deget. Explicația llocalnicilor pentru vulcanii care se înroșesc noaptea este aceea că spiritele gătesc balenele vanate. Legendele mai spun că la poalele muntilor sunt oase imense de pești și alte viețuitoare rămase de la ospățul nocturn.

Intreaga zonă, aflată în permanentă schimbare, este un adevarat magnet pentru turisti, un  paradis al aventurii. Viața în peninsula este sălbatică în cel mai natural mod posibil: vara, de pe plajă se pot vedea balene jucandu-se, iar în perioada în care somonii migrează, este imposibil să nu descoperi o intreaga varietate de specii de animale aflate la vânătoare pe marginea râurilor. Parcurile Naturale Nalychevo, Parcul Klyuchevskoy, tundra, pădurile nesfârșite, cărările bătătorite de urși și vânători, toate sunt disponibile turistilor, cu condiția să fie însoțiti de un ghid specializat. Ei, v-am convins? Vă invităm să descoperiți Kamchatka prin intermediul serialului nostru și… cine știe, poate că într-o bună zi veși ajunge să vă bucurați pe viu de toate aceste minuni date de mama Natură.

 
[fb_button]

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*