Bine v-am găsit! Sunt Marius.

Nu sunt nici scriitor, nici critic, nici analist şi nici nu imi doresc să fiu. Sunt un călător care a văzut locuri, a cunoscut oameni, obiceiuri, tradiţii. Un calator care a vazut si experimentat lucruri obisnuite dar si unele care păreau ieşite din comun.

Un calator care a incercat majoritatea mijloacelor de transport, care a dormit în mai toate condiţiile, a experimentat zeci de camere, hoteluri, pensiuni, apartamente sau… corturi şi poate spune că oricând ar lua-o de la capăt.

Acum câtiva ani făceam liste cu destinaţiile vizitate şi evitam să ajung a doua oară în acelaşi loc. Acum însa, nu mai conteaza foarte mult locul ci momentul şi oamenii cu care eşti.

Singurele regrete pe care le am sunt acelea ca nu am scris de la inceput despre fiecare experienţă în parte pentru ca multe detalii s-au aşezat în sertarele mintii şi vor fi tot mai greu de accesat.

Mi-am dorit mereu să văd fiecare loc altfel, nu precum un simplu turist şi pot să spun ca peste tot pe unde am fost, am fost indrumat, sfatuit si de cele mai multe ori însotit de un localnic.

Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Imi doresc ca prin acest blog să aduc ceva nou atat ca şi destinaţii cât şi ca formă de prezentare. Am să vă vorbesc despre locuri şi am să vă împartăşesc lucururi pe care de multe ori nu le găsiţi în ghidurile de turism.

Mai mult decât atât, unii dintre prietenii mei au poveşti similare din alte parti ale Pamantului, la fel de interesante pe care le voi împartaşii cu voi. Astept si povestile voastre. Sunt unice! Nu le ţineti doar pentru voi! Să călătorim!