Camino del Norte – pelerinaj la Santiago de Compostela

Planeta asta e absolut superbă. Nici nu aveți habar câte pierdeți nefacând astfel de drumeții.. Sunt extrem de fericită că, în sfârșit, mi-am mai îndeplinit un vis :) Nicăieri nu putea fi mai bine și mai frumos decat acolo.Am umblat 29 de zile. Zi de zi între 25-35 de km, de două ori peste 40. Nu am făcut nici măcar o bătătură. Nu am avut nici măcar o iritție. Da, m-au durut umerii, uneori îngrozitor. M-a durut spatele și câteodată genunchii. Numai din vina mea și a unui moment de ignoranță lumească. Am cunoscut toate emoțiile pozitive posibile și am trăit clipe de neuitat. Am văzut locuri de basm de existența cărora nici măcar nu auzisem. Frumusețea mamei Terra m-a copleșit.

Am trecut printr-o mulțime de răscruci, dar nu m-am rătăcit nici măcar o dată. Dacă până acum am fost foarte bună prietenă cu Natura, acum facem parte din aceeași familie. Dacă până acum am iubit oamenii, acum îi iubesc mai mult. Dacă uneori i-am urât, acum îmi sunt total indiferenți. Dacă i-am judecat sau acuzat, acum nu simt decât milă pentru ei. Dacă nu i-am ințeles, acum nici nu mai simt nevoia să încerc.

77ef559170ee90e420eab2b7428a5c91_720x5601 03332380012797091601

Am aflat că într-adevăr oamenii sunt, sau pot fi, cele mai rele ființe de pe pământ. Singurele ființe rele. Deoarece răutatea implică neapărat și dorința de a fi/face rău. Am aflat că oamenii mint incredibil de mult, și că în special se mint pe ei. Am aflat că poți cunoaște un om după cum se comportă atunci când trebuie să doarmă afară. Atunci când își pierde banii.. Atunci când cineva se bagă în fața lui la rănd. Sau atunci când îl prinde ploaia.

Am aflat că se pot înfiripa prietenii profunde în doar câteva minute. Dacă am avut vreodată îndoieli legate de cum vreau să îmi trăiesc viața, acum NU mai am. Pot spune cu mâna pe inimă că au fost cele mai minunate și folositoare 29 de zile pe care le-am trăit până acum. Am început în San Sebastian și am trecut prin Bilbao, Santander, Oviedo, Lugo, Santiago. Sau mai bine spus, am traversat provinciile Pais Vasco, Cantabria, Asturias si Galicia. Camino Primitivo a pus punctul pe i. Cu tot respectul, niciun pelerin care a făcut vreun Camino fără să-l facă pe cel autentic, adică Primitivo, nu e un pelerin ‘complet’. Nu are cum ;)

078602100127910237511 09613300012784447531

Niciun sunet nu e mai perfect decât liniștea, sau absența ei. Nicio aromă nu e mai plăcută decât aromele naturii, în diversele lor forme. Niciun material nu poate reproduce finețea unei petale de flori. Nicio pictură nu e mai frumoasă decât un peisaj real. Nimic nu e mai complex decât simplitatea. Nimic din ce crezi că ai, nu-ti apartine. Nimic nu e al tău, totul e al lumii în care trăiești. Ai primit un împrumut pe care trebuie să-l înapoiezi constant. Singurul lucru cu adevărat al tau e libertatea. Libertatea de a alege ce vrei să fii si ce vrei să faci cu anii pe care îi petreci AICI. Libertatea de a refuza să trăiești într-o turmă cu principiile și obiceiurile căreia nu te indentifici.. Libertatea de a refuza sa MAI respiri nefericirile altora, provocate chiar de ei insisi. Nicio fericire nu poate fi mai mare decat fericirea de a lupta pentru visele tale, de a avea curajul sa mergi inainte, indiferent daca rezultatele se muleaza, sau nu, pe ceea ce speri..

camino-587 camino-839

De fapt nu am aflat nimic.. Stiam tot. Acolo doar mi s-au confirmat lucrurile. Singurul lucru pe care (totusi) l-am aflat a fost ca fac parte din cei mai putin de 1% care au facut intr-adevar Camino. Peste 99% din sutele de mii de oameni ajunsi in Santiago, nu au umblat decat ultimii 100 de km, obligatorii pentru a primi Compostela. Oamenii il mint cu nerusinare pana si pe Dumnezeu, in asa-zisa casa a Lui.. Asta nu stiam, hehe.. Sau? ;) . Cu toate astea, viata merita traita chiar si numai pentru a te bucura de toata splendoarea naturii si a vietii in sine, si pentru a-i cunoaste pe cei 1% care au facut si vor face intotdeauna diferenta.

la-tranquilidad-de-zumaia21 poze-telefon-821

Ah.. am mai aflat ceva! Sunt mare parte din ceea ce am sperat și mi-am dorit întotdeauna să fiu. Toți pașii făcuți vreodată, în orice direcție, m-au adus la AZI. Putea fi altfel dar, din fericire, a fost așa cum a fost. Așa cum va fi in continuare. Și cred cu tărie că abia acum începe adevărata mea viața..

Articolul original precum si alte articole (desi ma gandesc sa le preiau aici pe toate) se gasesc accesand linkul:
http://oanatorok.wordpress.com/category/calatorii-si-experiente-divine/camino/

 

 

Despre autor

Guest Post
Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume! Apasa butonul "contact" din meniu si scrie-ne!

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*