Complexul balnear Parkfürdő (Băile din Parc)

Complexul balnear Parkfürdő (Băile din Parc) Aquarius din Sóstógyógyfürdő – Sosto, e unul modern, cu investiţii recente, acoperind o largă paletă de activităţi: welness, spa, tratamente medicale, recuperare, înot, sărituri… Există multe bazine acoperite pentru zilele răcoroase, multe tobogane şi zone de joacă pe tema junglei. Partea de exterior e foarte verde, are bazine cu diferite temperaturi, trambulină şi bazin olimpic la standarde competiţionale.

Am văzut multe familii venite de acasă cu lăzi frigorifice, umbreluţe de soare şi alte accesorii. La chioşcurile şi terasele ştrandului se poate mânca la preţuri destul de ok. Un bilet de intrare pentru un adult e 3600 HUF, pentru un copil până în trei ani 1000 HUF, între 3-6 ani 2300 HUF, iar pentru elevi şi pensionari 2900. Există şi pachete gen 2 adulţi si doi copii la 11200 HUF, care ne-au interesat direct. 1 RON = 67.5 forinti (HUF).

Sursa: http://www.sostort.hu/ro/galerie-foto/bai/parkfurdo

Aici se află cel mai mare beach bar din Ungaria, într-un bazin cu apă termală, la 38 de grade. M-am răcorit cu un suc, dar nu mi s-a părut cine ştie ce. Nici nu eram fix targetul lor, o bubulină consumatoare de Cola Light trebuie să fie coşmarul oricărui barman.  Poate când e program nocturn şi se organizează petreceri de două ori pe săptămână altfel stă treaba, dar eu nu le-am prins.

Sursa: http://www.sostort.hu/ro/galerie-foto/bai/parkfurdo

Printre lucrurile pe care le-am apreciat cel mai mult la ştrand, e faptul că n-am mai văzut bărbaţi purtând tanga. N-am întâlnit în viaţa mea o femeie căreia să i se pară sexy, iar mie aceste accesorii îmi apar în top 5 cele mai anti-sexy chestii posibile.  Am observat că slipurile bărbăteşti au prins mânecuţe. Se termină în jos, pe coapsă, sau, tot mai mulţi înoată în bermude. Acum nu se mai numesc aşa, sunt şorturi de apă şi sunt foarte populare. Poate s-or fi prins că în astfel de echipament le zburdă mai în voie cele cinci litere.

În aqua parkul vizitat am întâlnit cei mai plictisiţi “salvaştranzi” din lume. Presupun că altul e termenul oficial, însă mie îmi place să-i numesc aşa. Cred că e îngrozitor să stai în soare o zi întreagă sau să dai ok-iul de mii de ori celor ce se aventurează pe îmbărligatele tobogane, când acelaşi lucru îl face de unul singur beculeţul verde. Eram într-un bazin, care, din oră în oră, timp de zece minute, pornea nişte turbine care simulau valurile, cu fratele meu lângă mine. I-am propus poznaş să ne jucăm de-a Baywatch-ul, iar el a făcut nişte ochi miraţi, neştiind la ce mă refer. Apoi mi-am dat seama că  abia va împlini 22 de ani, era prea mic pe vremea când Pamela Anderson, Erika Eleniak sau Yasmine Bleeth aduceau în faţa televizorului toţi adolescenţii, mai ceva ca serialul Dallas pe părinţii lor. Asta da “generation gap”.

Sursa: http://www.sostort.hu/ro/galerie-foto/bai/parkfurdo

De parcă n-ar fi fost suficientă dezamăgirea legată de serialul cu salvamari, care în vremurile lui bune reuşea să contabilizeze în orice oracol voturi cam cât Beverly Hills 90210, o “salvaştrandă” din asta plictisită s-a apucat să fluiere un băiat aventurat spre valurile mai înalte. Am sperat ca măcar acum să avem parte de niţică acţiune, deşi  în afară de gen nu avea nimic în comun cu  voluptoasa Pamela. Dar nici vorbă să-şi ia pluta şi colacul de salvare şi să plonjeze în talazuri. A suflat în fluier şi a întins o botă telescopică care semăna al naibii de tare cu un dispozitiv achiziţionat de mine din supermarket cu scopul de a-mi spăla pe exterior geamurile. N-am reuşit să-l fac să mă asculte nici măcar o dată, colţurile încă neşterse fiind o dovadă în acest sens. Dar poate sunt eu rea cu studenţii sau voluntarii ce şi-au sacrificat vacanţa de vară ca să asigure siguranţa clienţilor.

Sursa: http://www.sostort.hu/ro/galerie-foto/bai/parkfurdo

De câteva ori pe zi, o domnişoară frumuşică, dar bleguţă, coordona  programul de aqua gym. Mi-am amintit de nebuna mea Mara, antrenoarea mea de Zumba, care însufleţea cu energia ei până şi o leneşă ca mine. Fata de aici îşi făcea datoria cu conştiinciozitate, dar fără prea multă vlagă, îndemnăndu-ne în limba doar de ea înţeleasă.

Sursa: http://www.sostort.hu/ro/galerie-foto/bai/parkfurdo

Am participat de câte ori am fost pe fază, amăgindu-mă încă o dată că voi fi consumat caloriile langoşului pe care tocmai îl balotasem. La finalul etalării graţioaselor noastre mişcări , hazliul de cumnatu-meu a zis că n-a văzut nici o diferenţă între spectacolul nostru şi “foka showul”  de la zoo. De data asta a scăpat neînecat, dar cam la limită, ce-i drept. Un pic de dreptate i-am dat şi lui, era plin bazinul de balenuţe ca mine. Apropos, dacă speraţi să ieşiţi la agăţat, să fie plin de tinerele trase prin inel, s-ar putea să fiţi dezamăgiţi şi să le întâlniţi pe mamele sau bunicuţele lor. Chiar mă plângeam soţului meu că animatoarea a fost cam moale, iar el mi-a răspuns că nu crede că se numeşte aşa, că dacă ar fi să ţinem cont de vârsta gimnastelor, ar trebui să se numească re-animatoare.

La intrarea în ştrand fiecare primeşte o brăţară de acces. Cu aceasta se poate plăti consumaţia sau contravaloarea serviciilor solicitate. Dacă vă doriţi un masaj de relaxare, de exemplu, nu trebuie să umblaţi cu bani la voi. Cipul brăţării înregistrează, iar la ieşire puteţi plăti cash sau cu un card. La majoritatea chioşcurilor şi tarabelor din incintă se pot servi minuturi, semipreparate sau deserturi. Însă am văzut că multe familii că îşi aduseseră de acasă mâncarea şi aici stăteau relaxaţi ca la picnic. O bere costa cam 300-500 de HUF, un suc cam tot pe acolo, iar o pizza cam 1500 HUF. Preţurile sunt chiar mai mici decât la restaurantele din afara ştrandului. Totuşi, un mic dezavantaj văd în faptul că odată intrat, nu poţi părăsi locaţia şi eventual să te intorci. Ba poţi, dar cu un nou bilet. Pentru cei care au copii mai mici, ar fi mai bine să-i poată duce la somnul de prânz în camera de hotel şi să revină, mult mai odihniţi. Pentru români, dată fiind apropierea de graniţă, e convenabil să vină de dimineaţă, să stea la bălăceală şi seara să meargă acasă. În felul acesta n-ar trebui să se cazeze. Am mulţi prieteni care fac treaba asta de câteva ori în lunile de vară, însă în Hajduszoboszlo. În Sóstó-Gyógyfürdők e ceva mai puţină aglomeraţie. Locul e foarte mare şi  chiar cu mulţi clienţi, nu te simţi înghesuit.

Pe scurt, ştrandul Parkfürdő şi Băile  Baia Aquarius sunt locul ideal pentru iubitorii de astfel de distracţii sau pentru familiile cu puşti. Pentru mai multe informaţii despre băi, preţuri şi/sau tratamente, accesaţi siteul http://www.sostort.hu/ro, chiar în limba română.


Citeste si despre alte activitati din Sosto 

Despre autor

Alina Coman
Eu sunt Alina, om cald, optimist si pozitiv. Imi cultiv in permanenta o naivitate prin care vad lumea mai mult buna decat rea, iar viata mai mult vesela decat trista. Sunt profesor de limba engleza, mama a doi copii minunati si voluntara ca vocatie. Fostul meu sot meu spune despre mine ca sunt “turistul nebun”, care trebuie pazit si supravegheat, iar datorita simtului meu de anti-orintare, tind sa-i dau dreptate. In materie de calatorii, nu am pretentii prea mari, simpul fapt ca pornesc la drum spre oriunde, imi aduce pe fata un mare zambet. Prin intermediul acestui blog mi-am regasit pasiunea din studentie pentru scris, cand, o buna perioada de timp mi-am facut banii de buzunar in calitate de colaborator al unui ziar oradean.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*