Thailanda va permite din nou intrarea turistilor in tara

In sfarsit, primim ceva vesti bune din Asia: Thailanda permite din nou intrarea turistilor! Conditiile insa nu sunt prea… surazatoare!

Cu un numar de 5569 de cazuri de Coronavirus raportate pana astazi, la o populatie de 70 milioane de locuitori, fara nici un nou caz de imbolnavire pe o perioada de 50 de zile, Regatul Thailandei este una dintre tarile care a manageriat cel mai bine situatia pandemica la nivel national. Se vorbeste chiar de un model al Thailandei in contextul in care majoritatea guvernelor lumii au actionat haotic si fara viziune reala.

Avand in vedere ca turisimul sustine in proportie de 20% din economia tarii, era previzibil ca se vor face eforturi  pentru a se redeschide tara treptat atat turistilor dornici de plimbari printre temple si balaceala in ape cristaline cat si celor care viziteaza Regatul Surasului in scopuri medicale.

Dar cum este o vorba cu “ai grija ce iti doresti, ca s-ar putea sa si primesti!”, iata ca daca iti doresti sa mergi intr-acolo atat de mult, Thailanda te invita deja cu bratele deschise sa stai  nu o saptamana, doua, ci  90 de zile minim!

Incepand cu data de 1 octombrie guvernul thailandez a aprobat o viza speciala pentru sederea pe termen lung a turistilor in Thailanda (STV).

Pentru a aplica la obtinerea acestei vize, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:

  • sa vii dintr-o tara cu risc minim de imbolnavire
  • sa stai in regat minim 90 de  zile, cu posibilitatea prelungirii de doua ori cu cate 90 de zile daca doresti, deci maxim 270 zile
  • costul vizei este de 2000 bahts, aprox 55 euro, si se obtine  doar la ambasade sau consulate
  • primele 14 zile este obligatorie carantina intr-un spital sau intr-un hotel indicat de catre autoritati, pe cheltuiala turistului
  • turistul trebuie sa prezinta la aplicare pentru obtinerea vizei dovada unei cazari platite in avans pentru sedere pe termen lung, sub forma unei rezervari sau a unui contract de inchiriere a unei locuinte.
  • vizitatorii in scopuri medicale trebuie sa prezinte, de asemenea, dovada unui contract cu institutia medicala care ii va furniza serviciile, preplatite si acestea, carantina facandu-se in spitalul respectiv
  • doritorii trebuie sa faca, la aplicarea pentru STV, dovada detinerii unei asigurari de sanatate si accidente, care sa acopere intreaga durata a sederii in Regat, cu limita pentru cheltuielile ambulatorii de cel putin 40000 bahts(peste 1000 euro) sau cheltuieli de spitalizare de minimum 400000 bahts(peste 10000euro)

Cat priveste “tara cu risc minim” deja din start cei care locuim in Romania nu ne incadram deocamdata. E drept ca nici nu cred ca am putea sa plecam maine, chiar daca am dori!

Calculele pe care le-am facut rapid in gand, socotind si ca as avea timp 3 luni sa stau prin Thailanda, mi-au dat niste rezultate ametitoare, asa ca ma limitez doar la a spera ca lumea se va dezmorti si voi putea calatori din nou mai aproape de normalitate.

Daca insa as avea un jog unde as putea lucra de acasa si niste economii care sa imi acopere cheltuielile initiale, atunci mi-ar surade foarte mult sa imi petrec iarna la caldurica in Tara zambetelor!

Dar celor care isi pot permite sau nu mai suporta dorul de Asia, nu pot decat sa le urez drum bun si sa ii astept  cu povesti din Thailanda pandemica!

Sursa: The Thaiger.com


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Carmen Dimahttps://sacalatorim.ro/author/carmen/
Carmen mestereste planuri de calatorie dimineata pentru Europa, la pranz pentru India iar in restul timpului pentru Asia, unde ar vrea sa se si mute de fapt. Intre un drum la banca si o decizie pentru afacerea ei, da sfaturi de calatorie prietenilor si mai scrie cate un articol. Daca o intrebi ce face iti va raspunde invariabil ca este la vanatoare de bilete de avion. Articolele ei sunt povesti in toata regula, scrise de o Sheherezada moderna, funny si rebela. Dar cine e perfect in ziua de astazi?

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*