12 dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ

Deoarece încă există mistere în diferite regiuni ale lumii care fascinează și atrag milioane de turiști, să aruncăm o privire la doar douăsprezece dintre cele mai misterioase locuri de pe Pământ. Fără să avem pretenția că aceste locuri sunt singurele existente sau că sunt „cele mai misterioase”, SăCălatorim în BraziliaTurcia, Mauritania, China, Oceanul Atlantic, Japonia, Statele Unite ale Americii, Columbia, Mauritius, Iordania, Belize si Islanda.

1. În Brazilia avem Muntele Roraima, care a atras o serie de concluzii de la diferite persoane. Cele mai frecvente explicații pe care le găsim sunt că vârful muntelui, de fapt o movilă, care este în cea mai mare parte acoperită de nori a existat de secole deja și că ar putea fi formată prin depunerea de sedimente aduse de ploaie și vânt-a lungul anilor.

Muntele Roraima, Brazilia. Sursă foto: www.feel-planet.com
Muntele Roraima, Brazilia. Sursă foto: www.feel-planet.com

2. Bazinele de la Pamukkale, care se află în Turcia. Acest sanctuar natural existent de mai bine de un secol, încă rămâne aceeași și nu s-a schimbat absolut de loc de cand a fost descoperit. Ce îl face atât de unic este faptul că acesta conține izvoare de apă caldă și de-a lungul anilor ape curgatoare au depus minerale care au dat piscinei un aspect spectaculos.

Pamukkale, Turcia Sursă foto: © Valery Shanin
Pamukkale, Turcia Sursă foto: © Valery Shanin

3. În Mauritania găsim Structura Richat. Specialiști din diverse sectoare au argumentat nu este nimic mai mult decât un munte rotunjit, care a fost spălat treptat de apă și vânt-a lungul anilor. Alte voci susțin aceasta ar putea fi efectul unui asteroid sau vulcan. Cu toate acestea, nimeni nu poate explica de ce cercurile sunt perfect egale între ele

Structura Richat. Sursă foto: www.vuelaviajes.com
Structura Richat. Sursă foto: www.vuelaviajes.com

4. Moguicheng este o zonă situată în deșert, nu departe de orașului Xinjiang din China. Regiunea este plină de mister, plină de întâmplări ciudate. Tocmai de aceea este numit Moguicheng, adicăorașul diavolului„. Zona este frumoasă, cu numeroasele sale movile de pământ de diferite înălțimi, asemănătoare cu niște castele vechi. Se spune că orașul este format din cauza climei uscate și vânturi puterniceDar nu frumusețea naturală a acestui loc  atrage turistul ci sunete misterioase

Moguicheng, China. Sursa foto: www.chinatouradvisors.com
Moguicheng, China. Sursa foto: www.chinatouradvisors.com

5. Laguna Albastra. Una dintre cele mai mari atractii ale Islandei, Laguna Albastra este “nascuta” pe baza unei formatiuni de lava, apa fiind mentinuta constant la o temperatura cuprinsa intre 37 – 39 grade Celsius.  In imediata apropiere, un izvor termal care isi are inceputurile  la mare adancime trimite apa la suprafata, aceasta fiind folosita in primul rand la turbinele care genereaza curent electric. Dupa ce trec prin turbine, aburii si apa fierbinte sunt preluate si se transfera in sistemul de incalzire al orasului. Tot din acest izvor, Laguna este umpluta iar apa este schimbata din doua in doua zile. Apa este deosebit de bogata in minerale precum siliciu si sulf si considerata un excelent remediu impotriva unor boli de piele. Senzatia este unica si greu ar putea fi descrisa in cuvinte. Mai multe despre Laguna Albastra, aici.

Laguna Albastra, Islanda. Sursă foto: www.travellushes.com
Laguna Albastra, Islanda. Sursă foto: www.travellushes.com

6. Se stie ca Triunghiul Bermudelor, cunoscut si sub denumirea de “Triunghiul Diavolului”, este o zona extrem de renumita pentru fenomenele paranormale care s-ar manifesta aici (disparitii de nave si aparate de zbor). Zona are o forma trunghiulara cu colturile formate de Insulele Bermude, Porto Rico si Fort Lauderdale – Florida din Oceanul Atlantic. Cu toate ca exista multe asa zise fenomene paranormale puse pe seama extraterestrilor, statisticile arata ca numarul incidentelor nu este diferit fata de alte zone strabatute. Probabil ca stau mai bine la capitolul publicitate… spectaculoasa.

Sursa foto: www.beforeitsnews.com
Sursa foto: www.beforeitsnews.com

7. Zona Aokighara care se află în vârful muntelui Fuji din Japonia a fost „raportata„ ca fiind posedată de suflete moarte. De ce? Deoarece ocupă locul doi în întreaga lume ca rată a sinuciderilor(Primul este Golden Gate Bridge din San Francisco). Spiritualiști japonezi cred datorită sinuciderilor comise în pădure, spiritele decedaților au pătruns copaci, generând activități paranormale.In pădure nu funcționează nici o busolă dar aici avem o explicație: mineralele de fier di solul vulcanic impiedică funcționarea normală a acestora.

Aokigahara , Japonia. Sursă foto: www.planificamostuviaje.com
Aokigahara , Japonia. Sursă foto: www.planificamostuviaje.com
8. Fly Gheizer din Statele Unite este un loc extrem de popular care atrage anual milioane de vizitatori. Spre deosebire însă de numeroasele „mistere„ naturale, Fly Gheizer este unul creat  cu sute de ani in urmă, cand în timpul unui proces de forare, un jet de apă termală a țâșnit dând naștere actualei „minuni„.
Fly-Geyser, USA. Sursă foto: www.earthporm.com
Fly-Geyser, USA. Sursă foto: www.earthporm.com
9. In Columbia, găsim “Raul Curcubeu” care începand de la sfarsitul lunii iulie si pana in noiembrie devine “scena unui festival de culori”. Cum e posibil? Pe fundul râului sunt roci acoperite de mușchi și alge, care în sezonul ploios nu se pot vedea datorită faptului că lumina nu poate ajunge la ele, apa fiind prea mare și curgand prea repede. In sezonul secetos nefiind destula apa care să le tina in viata, ele mor. Insa, în scurta perioada dintre sezoane, are loc acest miracol cromatic cu culori vii de albastru, verde și rosu in foarte multe nuanțe.
Râul Curcubeu, Columbia. Sursă foto: www.dailymail.co.uk
Râul Curcubeu, Columbia. Sursă foto: www.dailymail.co.uk
10. Pământurile colorate din Chamarel, sunt o formațiune geologică și atracție turistică importantă în Districtul Black River din sud-vestul Mauritiusului. Este o zonă relativ mică de dune de nisip care cuprinde nisip de sapte culori distincte (rosu, maro, violet, verde, albastru, portocaliu și galben). Caracteristica principală a locului este că aceste nisipuri colorate se depun în straturi, dunele dobândind o culoare suprarealistă, cu dungi. O altă caracteristică interesantă a Pământului colorat din Chamarel este că dunele aparent nu erodează, în ciuda ploilor torențiale tropicale din Mauritius. Mai multe despre Mauritius aici.
Pământurile colorate din Chamarel, Mauritius. Sursă foto: www. fineartamerica.com
Pământurile colorate din Chamarel, Mauritius. Sursă foto: www. fineartamerica.com
11. Petra, Iordania. Dacă vizitezi Petra, misterul te inconjoara la fiecare pas si la fiecare propozitie pe care o auzi din partea ghidului. Povestea incepe de obicei cu legenda privind infiintarea orasului, aproximativ in sec VI i.H. de catre un Nabateeni, un trib nomad deosebit de ingenios. Plasat strategic intre peretii unui canion adanc care s-a format in mod natural, la intersectia rutelor caravenelor care aduceau matasuri din China, condimente din India si tamaie din Peninsula Arabiei, Petra a devenit curand un oras deosebit de bogat. Pe langa faptul ca se gaseau la aceasta intersectie de rute comerviale, locuitorii ei au stiut sa exploateze cea mai importanta resursa a zonei: apa. Ei au sapat in stanca si construit un sistem foarte ingenios de conducte din ceramica prin care captau apa de ploaie si o stocau pentru perioadale de seceta. Mai multe despre Petra aici.
Petra, Iordania. Sursă foto: www.adriatic.md
Petra, Iordania. Sursă foto: www.adriatic.md

12. Marea Gaură Albastră (în engleză Great Blue Hole) este denumirea unei găuri albastre de mari proporții situata în mijlocul recifului Lighthouse (atol al recifului de barieră din Belize). Este o dolina rotundă cu diametrul de 305 m și adâncă de 120 m.Inițial, această gaură albastră reprezenta un sistem de pesteri calcaroase, formate în timpul ultimei ere glaciare . Pe atunci nivelul marii era cu mult mai scăzut, dar când acesta s-a ridicat bolta peșterii a cedat, formând o dolină carstică, formă de relief răspândită de-a lungul litoralul Belizelor.

Marea Gaura Albastra, Belize. Sursă foto: www.joetravelbelize.com
Marea Gaura Albastra, Belize. Sursă foto: www.joetravelbelize.com

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*