Companiile aeriene solicită teste COVID-19 pentru toate zborurile internaționale

Marile companii aeriene au solicitat marți 22 Septembrie efectuarea de teste COVID-19 pe aeroport pentru toți pasagerii internaționali care călătoresc – pentru a înlocui carantina impusă de diverse state.

Se așteaptă ca testele antigenice rapide și accesibile, care pot fi administrate de personal non-medical, să devină disponibile în „săptămânile următoare” și să fie lansate în conformitate cu standardele agreate la nivel global, a declarat șeful Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA) în timpul unei întâlniri online cu mass-media.

„Nu vedem nicio soluție alternativă care să fie mai puțin dificilă sau mai eficientă”, a spus directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Companiile aeriene lovite de pandemie presează guvernele să adopte alternative la restricțiile de călătorie generală care încă împiedică recuperarea traficului – și care acum se înăspresc din nou în Europa, pe fondul valului doi.

Deoarece testele rapide antigenice vor deveni disponibile pentru doar 7 USD fiecare, a spus De Juniac, companiile aeriene vor face eforturi pentru ca utilizarea lor să fie aprobată de Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), agenția ONU care supraveghează regulile aeronautice globale.


“Teste antigenice sunt teste rapide bazate pe detectia de antigen, care pun in evidenta prezenta unor proteine din componenta virusului SARS-CoV-2– antigene virale” (Sursa: Regina Maria)


IATA consideră că producția ar putea crește rapid la milioane pe zi, iar testele vor fi introduse treptat între sfârșitul lunii octombrie și sfârșitul anului, „ajutând la salvarea unei părți din sezonul de iarnă”, a declarat De Juniac pentru Reuters.

Este necesar însă un acord global pentru a se asigura că rezultatele testelor înainte de plecare sunt acceptate uniform de țara de destinație, a spus el. „De asemenea, va spori încrederea pasagerilor că toată lumea de pe avion a fost testată.”

Poziția companiilor aeriene a evoluat odată cu tehnologia de testare. IATA a solicitat în urmă cu o lună noi reguli de recunoaștere a testelor PCR de laborator efectuate cu 48 de ore înainte de plecare.

Controlul de ultimă oră în aeroport este mai eficient deoarece „etanșează sistemul” împotriva certificatelor falsificate sau a infecțiilor contractate chiar înainte de călătorie, a spus De Juniac.

Testele antigenice sunt mai rapide, dar mai puțin sensibile și, prin urmare, sunt puțin mai susceptibile să rateze cazuri pozitive decât alternativele PCR, deși decalajul de precizie s-a micșorat.

Printre companiile care comercializează noile teste, specialistul german în diagnosticare Qiagen a declarat la începutul acestei luni că intenționează să lanseze un test antigen COVID-19 care să ofere rezultate în 15 minute și să poată fi efectuat în aeroporturi sau stadioane.

Sursa: REUTERS


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

76,002FansLike

Grecia deschide curând drumurile către vacanță!

As zice ca Grecia deschide curand drumurile catre vacanta de vara si era si de asteptat! De ce spun asta? Pentru ca ministrul turismului grecesc...

Emirates devine una dintre primele companii aeriene din lume care testează IATA Travel Pass

Emirates a intrat in parteneriat cu Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) pentru a deveni una dintre primele companii aeriene din lume care testează...

Zanzibar de la A la Z. Ghid complet al “insulei mirodeniilor”

In functie de asteptari dar si de pachetul de vacanta ales, Zanzibar poate fi raiul pe pamant sau iadul. Este indicat sa ne informam...

Cum poti face un test COVID 19 in Zanzibar

Cum pot face un test COVID 19 in Zanzibar este o intrebarea pe care si-o pun, aproape ingroziti, toti cei care au vacante sau...

Islanda va deschide “Sky Lagoon” – o lagună termală unica in lume

Izvoarele geotermale din Islanda, cu aburul lor tipic și priveliștile minunate, atrag în fiecare an milioane de turiști. Laguna Albastră, despre care ați auzit...

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*