Companiile aeriene solicită teste COVID-19 pentru toate zborurile internaționale

Marile companii aeriene au solicitat marți 22 Septembrie efectuarea de teste COVID-19 pe aeroport pentru toți pasagerii internaționali care călătoresc – pentru a înlocui carantina impusă de diverse state.

Se așteaptă ca testele antigenice rapide și accesibile, care pot fi administrate de personal non-medical, să devină disponibile în „săptămânile următoare” și să fie lansate în conformitate cu standardele agreate la nivel global, a declarat șeful Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA) în timpul unei întâlniri online cu mass-media.

„Nu vedem nicio soluție alternativă care să fie mai puțin dificilă sau mai eficientă”, a spus directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Companiile aeriene lovite de pandemie presează guvernele să adopte alternative la restricțiile de călătorie generală care încă împiedică recuperarea traficului – și care acum se înăspresc din nou în Europa, pe fondul valului doi.

Deoarece testele rapide antigenice vor deveni disponibile pentru doar 7 USD fiecare, a spus De Juniac, companiile aeriene vor face eforturi pentru ca utilizarea lor să fie aprobată de Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), agenția ONU care supraveghează regulile aeronautice globale.


“Teste antigenice sunt teste rapide bazate pe detectia de antigen, care pun in evidenta prezenta unor proteine din componenta virusului SARS-CoV-2– antigene virale” (Sursa: Regina Maria)


IATA consideră că producția ar putea crește rapid la milioane pe zi, iar testele vor fi introduse treptat între sfârșitul lunii octombrie și sfârșitul anului, „ajutând la salvarea unei părți din sezonul de iarnă”, a declarat De Juniac pentru Reuters.

Este necesar însă un acord global pentru a se asigura că rezultatele testelor înainte de plecare sunt acceptate uniform de țara de destinație, a spus el. „De asemenea, va spori încrederea pasagerilor că toată lumea de pe avion a fost testată.”

Poziția companiilor aeriene a evoluat odată cu tehnologia de testare. IATA a solicitat în urmă cu o lună noi reguli de recunoaștere a testelor PCR de laborator efectuate cu 48 de ore înainte de plecare.

Controlul de ultimă oră în aeroport este mai eficient deoarece „etanșează sistemul” împotriva certificatelor falsificate sau a infecțiilor contractate chiar înainte de călătorie, a spus De Juniac.

Testele antigenice sunt mai rapide, dar mai puțin sensibile și, prin urmare, sunt puțin mai susceptibile să rateze cazuri pozitive decât alternativele PCR, deși decalajul de precizie s-a micșorat.

Printre companiile care comercializează noile teste, specialistul german în diagnosticare Qiagen a declarat la începutul acestei luni că intenționează să lanseze un test antigen COVID-19 care să ofere rezultate în 15 minute și să poată fi efectuat în aeroporturi sau stadioane.

Sursa: REUTERS


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

73,841FansLike

Cehia a interzis accesul turistilor. Va imaginati Praga pustie?

Asa cum era de asteptat, Cehia a interzis accesul turistilor in tara incepand de joi, 22 octombrie pana pe 3 noiembrie, deocamdata. Cu un numar...

Aeroportul din Viena exersează deja implementarea testelor rapide Corona-Antigen

Aeroportul din Viena este unul dintre cele mai organizate si mai eficiente aeroporturi din Europa. Nu este asadar nici o mirare ca acesta este implicat...

Turist în țara mea: satul Colțești și Cheile Siloșului

La o aruncătură de băț de Cluj, în județul Alba, Rimetea si Colțești, două sate învecinate te poartă, parcă, în altă lume. Un masiv...

Parcul Terra Nostra – gradina ascunsa din Azore

Abia din a treia incercare am reusit sa ajungem in Parcul Terra Nostra din Azore. Nu va ganditi ca ar fi o destinatie greu accesibila!...

Turist în țara mea: Rimetea – județul Alba

În fiecare an, septembrie îmi aduce în dar un weekend în Rimetea-judetul Alba. Pretextul vizitei e ziua de naștere a unui prieten. Ne luăm...

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*