Breaking news: cum se intra in Grecia de la 1 iulie!

Daca esti curios cum se intra in Grecia de la 1 iulie 2020, guvernul elen a stabilit modul în care țara îi va întâmpina pe călători,  efectuand screeningul de diagnostic necesar și îi va menține pe toți în siguranță pe tot parcursul sezonului.

Formularul de localizare a pasagerilor (PLF) este un element cheie în planificare. Toți călătorii sunt obligați să completeze PLF-ul cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în țară, furnizând informații detaliate despre punctul de plecare, durata sejururilor anterioare în alte țări și adresa șederii dvs. în Grecia.

Protocol pentru pasagerii care sosesc cu avionul

  • Sosirea pasagerilor la poarta de sosire.
  • Transfer în zona în care se află personalul de screening și verificare a codului QR unic de răspuns rapid pe care fiecare pasager îl afișează pe ecranul telefonului mobil sau în formularul QR tipărit.
  • Personalul de screening direcționează pasagerii, în funcție de codul QR al acestora, fie către zona de screening, fie spre ieșire (zona de cerere a bagajelor sau controlul pașaportului). Până când rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii testați pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 de către o echipă de sănătate instruită sunt obligați să se auto-izoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea proiecției, acestea sunt direcționate către ieșire.

Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică).

Protocol pentru pasagerii care sosesc pe mare

  • Sosirea pasagerilor care intră pe jos la poarta principală de intrare.
  • Pasagerii care sosesc în vehicule sunt direcționați către poarta specială de intrare.
  • Toți pasagerii sunt transferați în zonele în care este localizat personalul de screening și verifică codul unic de răspuns rapid (QR) pe care fiecare pasager îl afișează pe ecranul telefonului mobil sau în formularul QR tipărit.
  • În funcție de codul QR al pasagerilor, personalul de screening fie îi direcționează către zona de screening, fie îi permite să intre în țară. Până când rezultatele screeningului devin disponibile, pasagerii care sunt testați pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 de către o echipă de sănătate instruită sunt obligați să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarat pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). După finalizarea proiecției, li se permite să intre în țară.

Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de prevenire necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică).

Protocol pentru sosirea la frontierele terestre

  • Sosirea persoanelor la punctul de control. Toate persoanele care intră în țară trebuie să depună un formular de localizare a pasagerilor (PLF) completat la sosirea lor.
  • Pașaportul și controlul vamal sunt efectuate și codul QR unic de răspuns rapid (QR) al fiecărei persoane primite este verificat pe ecranul telefonului mobil sau pe formularul tipărit cu codul QR.
  • În funcție de codul acestora, persoanele care intră sunt direcționate de către personalul de securitate, fie către zona de screening sau au voie să își continue călătoria până la destinația finală din țară, primind instrucțiuni de la personalul de frontieră, cu privire la, în special, la acțiunile necesare în cazul în care apar simptome. de infecții respiratorii, caz în care trebuie să contacteze imediat Centrul de operații al Organizației Naționale de Sănătate Publică (EODY). Dacă persoanele care sosesc intenționează să aibă multiple opriri în Grecia, trebuie să declare acest lucru și să raporteze destinația inițială și itinerariul lor de călătorie pentru următoarele 7 zile. Unitățile mobile de sănătate EODY (KOMY) vor funcționa continuu la punctele de control la frontiera terestră.

Până când rezultatele screeningului devin disponibile, persoanele care sosesc care sunt testate pentru noul coronavirus SARS-CoV-2 sunt obligate să se autoizoleze la adresa destinației finale, așa cum este declarată pe formularul de localizare al pasagerilor (PLF). Datele lor sunt introduse în sistemul de informații EODY, care este conectat la registrul COVID pentru a facilita urmărirea contactelor în cazul în care cineva se dovedește pozitiv. După finalizarea proiecției, aceștia intră în țară, primind instrucțiuni cu privire la auto-izolare până la anunțarea rezultatelor screeningului lor.

Toți pasagerii trebuie să respecte toate măsurile de igienă preventivă necesare (utilizarea măștilor și distanțarea fizică / socială).

FORMULARUL ESTE DISPONIBIL AICI

Sursa: https://travel.gov.gr/


Si ca sa iti fie si mai usor, iti explicam in articolul de mai jos cum trebuie sa procedezi – pas cu pas! Drumuri bune sa ai!  Codul QR pentru Grecia

Ce trebuie sa faci ca sa primesti codul QR pentru Grecia


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

74,390FansLike

Noul Pașaport al călătorului: aplicația mobilă IATA Travel Pass

IATA (Asociatia Internationala a Transportului Aerian) a anunțat marți că se află în ultima linie de dezvoltare a unei aplicații mobile numită IATA Travel...

Santorini de toamna – doar o poveste simpla!

Nu sunt vreo bogata si nu visez la insule exotice sau mondene pe care sa nu mi le pot permite dar iata ca in...

O altfel de calatorie: aromele lumii

M-am gandit ca data fiind pandemica situatie globala, total nevaforabila celor cu mancarimi la picior, sa facem astazi o calatorie printre aromele si parfumurile...

Test PCR la intrarea in Spania

Incepand din 23 noiembrie, Spania va cere test PCR Covid 19 negativ pentru toti calatorii care vor veni din tarile cu risc ridicat de...

Travel World Awards – Premiile industriei turistice – Europa

Iata ca a venit randul batranului continent sa isi desemneze castigatorii atipicului an 2020 in cadrul galei World Travel Award Europa, premiile pentru excelenta...

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*