Hoteluri subacvatice

Ce ati zice de un sejur…sub apa? Fara tub de scufundari, fara costum de scafandru? Cu toate facilitatile posibile mai putin balcon la camera si restaurant cu terasa? Cum suna? Interesant? Haideti sa vedem cateva variante fara a mentiona preturi. Sa ne imaginam, macar pentru cateva clipe ca intr-o zi ne vom bucura de astfel de … senzatii.

Jules’ Undersea Lodge, Florida

Se gaseste la noua metri adancime in Florida’s Key Largo si a fost construit pe bazele unui fost laborator marin. In momentul de fata ofera aproape toate facilitatile unui hotel,  inclusiv pachete pentru luna de miere sau pentru relaxare. Preturile difera in functie de sezon si de durata sederii iar rezervarile facute din timp sunt obligatorii. Hotelul are capacitate de cazare foarte mica (3 camere), suficiente insa pentru a rasplatii curiosii sau pasionati de …subacvatic.

 

Utter Inn, Suedia

Hotelul cu o singura camera, creatie si proprietate a artistului suedez Mikael Genberg se gaseste pe lacul Malaren in Suedia. Camera este la o adancime de 3 metri si este disponibila de inchiriat direct de pe situl artistului: http://www.mikaelgenberg.com/

utterinn1 utter-inn2 utter-inn-hotel-5

Water Discus, Dubai

Inca nefinalizat, resortul de 1000 metri patrati isi va primi oaspetii intr-un complex de apartamente, dotat cu restaurant, spa si bar. Constructia va fi compusa din doua discuri: unul subacvatic (10 metri adancime) si unul situat la suprafata apei, tocmai pentru a oferi oaspetilor privelisti diferite. La inaugurare hotelul va avea 21 de camere de lux. Data oficiala a deschiderii nu a fost anuntata. Proiectul apartine polonezilor de la Deep Ocean Technology, asistati de elvetienii de la BIG InvestConsult AG. Mai multe informatii despre proiect aici.

discus1 discus2 discus3

discus4 discus5 discus6

Atlantis Dubai

Uriasul complex care a costat aproape 2 miliarde de dolari ofera turistilor sai apartamentele Poseidon si Neptun cu o spectaculoasa vedere in laguna populata cu peste 65000 exemplare marine. De asemenea, oaspetii se pot bucura de aceeasi priveliste nu doar din dormitor ci si din…baie. Galeria cu imagini poate fi gasita aici.

Picture 139

Hilton’s Conrad Maldives Rangali Island Resort, Maldive

Conrad Maldives Rangali Island Resort este primul hotel care a adus publicului conceptul de local subacvatic: restaurantul Ithaa Undersea. Hotelul se autoclasifica cu 6 stele fiind an de an premiat pentru serviciile oferite. Spre diferenta de hotelurile prezentate anterior, acesta nu ofera cazare subacvatica. Toate camerele sunt situate la suprafata apei. Restaurantul face insa o impresie extraordinara. Interesant este faptul ca la aniversarea a 15 ani de la deschiderea restaurantului, managementul va amenaja pentru o noapte un apartament chiar in incinta acestuia tocmai pentru a beneficia de extraordinara priveliste. Mai multe imagini cu hotelul aici.

ithaa2

ReefWorld, Australia

Reefworld va fi un proiect unicat, un pononton plutitor localizat langa Marea Bariera de Corali, realizat de catre firma de arhitectura britanica Richard Hywel Evans. Resortul va include un spa subacvatic, opt apartamente sub apa si bai cu peretii de sticla. In momentul de fata este doar un vas pe care iubitorii de scufundari pot servi masa sau se pot odihni.

Fantasea-Reefworld reef1 reef2

Poseidon Undersea Resorts, Fiji

Daca va fi vreodata finalizata, constructia va oferi confortul celor cinci stele, la pretul de 15.000 dolari/persoana/saptamana. Proiectul a fost initiat in 2006 si in 2013 se anunta ca mai este nevoie de 2 ani pentru finalizare. Exista si un filmulet care prezinta un tur virtual al hotelului. El poate fi vizualizat aici.

exp2big

Alte proiecte care trebuie amintite sunt:

Hydropolis Underwater Resort.

Unde credeti ca este planificata constructia acestui hotel? Dubai desigur! Hotelul sau…deocamdata mai bine sa spunem …conceptul, apartine seicului Mohammed Bin Rashid Al Maktoum. Hotelul se doreste a fi de nici mai mult nici mai putin decat 10 stele! Nu este cunoscut stadiul lucrarilor si nici data finalizarii. Planurile arata ca acesta va ocupa o suprafata de 260 de hectare si va avea 220 de apartamente de ultra lux.

db1 db2 db3

Shimao Wonderland InterContinental, China

Proiectat de firma britanica Atkins, proiectul a fost initiat, la finalul sau rezultand un spectaculos complex de cinci stele construit in muntii Tianmenshan din districtulSongjiang , China, pe locul unei pesteri abandonate. Hotelul va avea 380 de camere, iar doua etaje vor fi sub nivelul apei.

1 2 3

[fb_button]

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*