Lista Galbena intra in vigoare din 7 octombrie. Lista tarilor cu risc epidemiologic ridicat

LISTA ACTUALIZATĂ A ȚĂRILOR/ ZONELOR CU RISC EPIDEMIOLOGIC RIDICAT (LISTA GALBENĂ), in vigoare incepand cu 7 Octombrie, conform Hotărârii nr. 47 din 05.10.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta a fost data publicitatii.

Persoanele care calatoresc dinspre aceste zone cu risc ridicat trebuie sa efectueze autoizolarea obligatorie de 14 zile.

Sunt scutite de la măsura carantinei persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat, dacă rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării in Romania.

De asemenea, conform HG 48 din 08/10/20, persoanele care vin din tarile de pe lista galbena si care nu prezinta simptome specifice coronavirozei si apartin unor anumite categorii de persoane, prevazute explicit in actul normativ, nu mai sunt obligate la carantinarea de 14 zile.

Iata si lista galbena, lista tarilor si zonelor de risc epidemiologic ridicat!

Persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat prezente pe lista galbena  și intră în carantină pentru o perioadă de 14 zile, pot ieși din carantină după a 10a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ și nu prezintă simptomatologie specifică.

Iata ca, odata cu aceasta lista galbena, libertatea noastra de miscare in lume este definita, asadar, pe un areal si mai restrans decat pana acum.

De departe, marile perdante sunt Spania, UK si Franta, care de bine, de rau, mai dadeau o gura de aer atat pasionatilor de calatorii ca si marilor comunitati de romani care exista in aceste tari si au nevoie de libertate de miscare. Ca sa nu mai vorbim despre cei care au afaceri si trebuie sa calatoreasca, dar acestia vor gasi intotdeuna o solutie pentru a merge cu incapatanare mai departe, nu-i asa?

Ramane de vazut ce va hotara si Autoritatea Aeronautica cu privire la modificarea permisiunilor de zbor in tarile de pe lista galbena. 

Faptul ca epidemia de Coronavirus are o a doua izbucnire, cel putin la fel de mare ca si in prima faza, nu face sa arate decat ca omenirea inca nu s-a obisnuit cu regulile cu care putem convietui in pace cu acest musafir nepoftit in vietile noastre!


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*