Lucrurile bune se intampla doar celor care au rabdare

Cineva mi-a spus vorba asta: “lucrurile bune se intampla doar celor care au rabdare”. Atunci mi-am permis sa mai adaug inca un cuvant: “suficienta”…sufiecienta rabdare si chiar sa o cred.

Este insa rabdarea un lucru care sa ne linisteasca? Sa ne faca sa ne predam in bratele ei? Da sau nu, cert este ca e mult mai comod. La fel de bine se poate spune ca destinul fiecaruia este scris si ca oricum nu putem face nimic pentru a-l schimba. “Asa a fost sa fie” este o explicatie pe care am primit-o de foarte multe ori. Daca la inceput imi parea simpatica, acum imi provoaca doar un zambet amar. Nu contest existenta unor hotarari inexplicabile pe care le luam in viata dar nu cred ca facem asta pentru ca “asa era scris”. Cred ca orice actiune produce un efect si nu cred ca destinul functioneaza de unul singur. Chiar cred in “liberul arbitru” si in faptul ca noi insine schimbam lucrurile, soarta, destinul.

Exista multe proverbe romanesti in care rabdarea este subiectul principal. Nu sunt insa adeptul rabdarii pasive in care doar astepti ca ceva se se intample de la sine. Nimic nu se intampla de la sine. Acel ceva care se intampla este de cele mai multe ori efectul actiunii altcuiva care se rasfrange asupra ta. Si atunci ma intreb de ce as avea rabdare, suficienta rabdare, incat asupra mea sa se rasfranga actiunile altuia si nu ale mele?

O explicatie a faptului ca de multe ori preferam sa “avem rabdare” poate fi …frica. In special frica de esec. Ce ar fi insa lumea fara frumosii nebuni care au mers inainte trecand peste orice sacrificiu? Credeti ca ei nu au avut frica? Sunt sigur ca au avut-o dar nu au fugit de ea ci au mers cu ea de mana. Probabil au constientizat ca pentru a atinge noi orizonturi trebuie de cele mai multe ori sa…pierzi ceva. Sau sa platesti pretul. Si aceasta plata inseamna timp, energie, sanatate, bani sau de foarte multe ori…prieteni. Pe de alta parte, nu trebuie sa uitam un lucru: singura persoana care va avea grija de tine pana la capat…esti tu insuti. Asa ca, de ce sa am rabdare asteptand ca actiunile altora sa se rasfranga asupra mea?

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

    • Asta spuneam si eu. Nu contest ca rabdarea nu are un rol in toata povestea. Are dar asa cum scriam, consider ca trebuie sa fie o rabdare de tip activ. Daca nu faci nimic, nu are cum sa vina ceva de la sine. Uneori, corect, e vorba si de noroc dar asta se intampla foarte rar

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*