Singapore isi redeschide granitele

Singapore, superba metropola asiatica deschizatoare de drumuri in Asia isi relaxeaza usor restrictiile de calatorie si de acces in tara.

Cu un numar de aproape 58000 de cazuri de imbolnaviri cu virusul Covid 19 si doar 28 de morti la o populatie de 4,3 milioane de locuitori, Singapore a fost unul dintre cele mai afectate state din Asia de Sud de pandemia mondiala.

Strategia aplicata de autoritatile locale, cu impunerea unui lockdown partial de la sfarsitul lui aprilie si pana in iunie si testarea masiva a celor cu risc mare de infectare- a nu se uita ca Singapore are o treime din forta de munca activa importata sezonier din exterior, circa 1,4 milioane de oameni- a dus insa la tinerea sub control a acestei nebunii.

Si iata ca, incet, incet, Orasul Merlionului da semnale  de revenire catre lume iar superbul aeroport din Singapore isi va relua activitatea incetul cu incetul.

Despre ultima mea vizita in Aeroportul din Singapore si minunatul Jewel deshis in primavara,    v-am povestit deja!

Aeroportul Changi Singapore – o lume intr-un aeroport

Exista in acest moment  2 tari din care se poate calatori unilateral catre  Singapore, inclusiv in scopuri turistice: Brunei si Noua Zeelanda.

Acestora li se va alatura  Vietnamul  care in ultimile 28 de zile nu a mai inregistrat nici un caz de imbolnavire cu Covid 19 si Australia, cu exceptia regiunii Victoria, unde rata de infectare a scazut sub 0,02 per 100000 de locuitori.

Vizitatorii din Vietnam si Australia au inceput a aplica pentru Air Travel Pass incepand din 1 octombrie iar calatoriile sunt permise  din data de 8 octombrie.

Air Travel Pass prevede efectualrea unui test Covid la sosirea in Singapore,  a carui rezultat va veni in cateva ore si apoi folosirea obligatorie de catre aplicant a aplicatiei Trace Together pe toata durata sederii in statul insular.

Autoritatile singaporeze sfatuiesc calatorii sa verifice cu atentie conditiile de calatorie in tarile respective.In acest moment. Australia interzice calatoriile cetatenilor sai in si din strainatate, iar strainii nu au voie sa intre in tara decat cu pasaport diplomatic sau cu anumite exceptii.

Cat priveste Vietnamul, acesta nu accepta deocamdata intrarea strainilor in scopuri turistice, dar a incepur sa ceeze ” culoare verzi” cu cateva state din Asia.

Singapore are “culoare verzi” de calatorie cu inca 4 state:

  • China– vizitatorii din China, prima tara cu care Singapore a reluat legaturile dupa lockdown incepand cu 8 iunie, nu sunt obligati sa stea in carantina dar trebuie sa faca un test Covid la intrarea in tara. Daca testul este negativ, pot merge oriunde cu respectarea unui itinerariu strict monitorizat. Permisiunea este acordata doar celor care vin din China din regiunile Shanghai, Tianjin, Chongqing, Guangdong, Jiangsu and Zhejiang iar lista va fi completata ulterior,  in functie de evolutia pandemica.
  •  Malayesia– calatorii din aceasta tara pot intra in Singapore vie pe culoarul verde normal, care permite calatoriile in scopuri esentiale si de afaceri a cetatenilor statelor respective fie in programul “Naveta periodica” care ingaduie deplasarile rezidentilor celor doaua tari care au permisiuni de imigrare pe termen lung, pentru concedii sau intoarceri periodice de scurta durata la domiciliu.
  • Japonia- din 18 septembrie, Singapore permite reluarea in siguranta a calatoriilor transfrontaliere cu Japonia, calatorii din aceasta tara trebuie sa prezinte un test negativ si apoi sa fie din nou verificati in 5 zile. Itinerariul lor va fi strict monitorizat timp de 14 zile.
  • Correa de Sud– sunt permise calatoriile in scopuri esentiale din si spre aceata tara cu prezentarea unui test negativ inainte de imbarcare si confirmarea lui la sosirea in Japonia.

Oficialitatile singaporeze sunt in discutii avansate pentru incheierea unor acorduri cu Thailanda, Indonezia si Hong Kong, in speranta ca vor gasi solutii care sa duca la repornirea aeroportului Changi din Singapore, care asigura 5 procente din PIB-ul statului, oferind peste 170000 de locuri de munca cetatenilor sai.

La fel si a miilor de locuri de munca din obictivele turistice de clasa a celebrului oras, despre care  puteti citi oricand AICI.

Călătorind prin Asia: Singapore

Chair daca deocamdata nu poate fi vorba despre permisiuni de calatorie prea curand acordate europenilor, datorita noului val pandemic, ne bucuram totusi sa aflam ca incetul cu incetul, lumea incearca sa revina la normalitate!

Si cine are timp si bani, cred ca ar putea gasi totusi o portita sa isi planifice ceva pe Asia cat de curand!

Sursa :The Straits Singapore 

Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

Despre autor

Carmen Dimahttps://sacalatorim.ro/author/carmen/
Carmen mestereste planuri de calatorie dimineata pentru Europa, la pranz pentru India iar in restul timpului pentru Asia, unde ar vrea sa se si mute de fapt. Intre un drum la banca si o decizie pentru afacerea ei, da sfaturi de calatorie prietenilor si mai scrie cate un articol. Daca o intrebi ce face iti va raspunde invariabil ca este la vanatoare de bilete de avion. Articolele ei sunt povesti in toata regula, scrise de o Sheherezada moderna, funny si rebela. Dar cine e perfect in ziua de astazi?

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*