Vacanța între două mări!

Vineri 3 iulie, ora 09:00, sună alarma. Cu mic cu mare ne începem ziua pregătindu-ne pentru săptămâna de vacanță pe care urma să o începem: 7 nopți într-un complex din La Manga. Cum am ajuns acolo? După ce am studiat timp îndelungat oferte pe diverse situri, am ajuns la concluzia că anul acesta vrem să ne relăxăm într-un complex care să întrunească următoarele cerințe: apartament cu 2 camere, piscină, wifi și dacă se poate sa fie cât mai aproape de plajă dacă nu chiar pe plajă. Cel care a corespuns cerințelor noastre a fost Aldeas de Taray Club din La Manga del Mar Menor. Un complex absolut superb care ne-a încântat privirile… a fost „dragoste la prima vedere”.

Fac o mică „oprire”, pentru cei care nu cunosc zona: La Manga del Mar Menor este o fâșie de pământ de aproximativ 21 de kilometri, formată la nord de „Cabo de Palos” (Capul de Palos), între municipiile Cartagena și San Javier, aparținând de Regiunea Murciei. De o parte găsim Marea Mediterană, iar de cealală parte laguna Mar Menor (marea mică – formată din Marea Mediterană).

Practic această bucată de pământ despărțind cele doua mări, supranumită și „Paradisul dintre cele două mări”, permite legătura între ele printr-un canal care permite trecerea navelor. Ceea ce se cunoaște astăzi ca Mar Menor, era un golf deschis, iar „La manga” (mâneca), era o margine formată din numeroase insule, apropriate între ele. Cu timpul sedimentele au umplut aceste deschideri iar rezultatul a fost formarea acestei fâșii de pământ acum mai bine de 2000 de ani.

LaManga

LaMangaDelMarMenos

A fost interesant sa aflăm ca zona era puțin populată in anii 70 dar mai apoi a ”explodat” de-a dreptul. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine… Azi, La Manga este una dintre cele mai apreciate zone ale litoralului spaniol și…evident, una dintre cele mai scumpe.

La Manga în anii 70. Sursa foto: www.integra.servlets.Imagenes.jpg
La Manga în anii 70. Sursa foto: www.integra.servlets.Imagenes.jpg
La Manga în zilele noastre. Sursa foto: www.reisetips.nettavisen.no
La Manga în zilele noastre. Sursa foto: www.reisetips.nettavisen.no

Acum venise clipa mult așteptată pentru noi… plecarea în vacanță. Pentru ca nu știam ce voi găsi în apartament (chiar dacă se specifica că bucătăria este complet utilată) și pentru că vroiam să pot să gătesc, am preferat să plec foarte bine echipată… Poate chiar am și exagerat puțin, dar mai bine mai mult decât deloc! După un drum de aprox 1 oră am ajuns la destinație (distanța din zona Murcia și până la complex este de aproximativ 100 de km, acesta fiind situat în partea de nord a fâșiei de pământ, la kilometrul 18). Prima imagine:

Aldeas de Taray Club

Pentru sejurul de 7 nopți, apartament cu 2 camere, 2 adulți și un copil am plătit 430 de euro (în perioada 03/07 – 10/07). Vreau să profit pe această cale să multumesc directoarei complexului, doamnei Paqui Canovas pentru apartamentul superb pe care ni l-a oferit – în prima linie de plajă, cu o vedere spectaculoasă către Marea Mediterană – apartamentul nr. 2! Dar cred ca cel mai bine este să las pozele să vorbească de la sine…

poza 1

Prima impresie pe care am avut-o când am intrat în apartament a fost că m-am întors acasă. Stiți că vă povesteam mai devreme despre bagajele mele pentru bucătărie? Ei bine, nu a fost nevoie să le despachetez deoarece bucătăria era perfect utilată și echipată cu absolut tot ce mi-as fi putut dori! Au făcut doar plimbare să „simtă briza”.

poza 2

Complexul este alcătuit din 396 de apartamente, pornind de la cele cu o camera, până la cele care pot găzdui maxim la 6 persoane. Proprietatea oferă teren de tenis, două piscine în aer liber deschise tot anul (2 piscine pentru cei mici, cu o adâncime de 0,5 m) supervizate în permanență de doi salvamari, câte unul pentru fiecare piscină, Wifi și parcare gratuită. Este pe malul Mării Mediterane și la 300 de metrii de Mar Menor. În cadrul proprietății găsiți amplasată o grădină de jur împrejurul complexului care oferă o senzație pur si simplu de „grădină ruptă din rai”. Am uitat să vă spun că la recepție am primit harta proprietății.

DSC_0150 (Medium)

Ceea ce m-a fascinat a fost faptul că este o comunitate în adevăratul sens al cuvântului, în care te simți ca și cum locuiești acolo de ceva timp și te înțelegi bine cu toți vecinii nevorbind însă cu ei. Ne povestea directoarea complexului ca sunt persoane care vin de aproximativ 20 de ani, care veneau cu copii, acum venind „copiii” adulți alături de familia lor. Și pot înțelege foarte bine de ce se reîntorc. În cadrul complexului sunt în jur de 5 familii care locuiesc în permanență acolo. Restul sunt ori persoane care si-au achiziționat casă de vacanță și vin de-a lungul anului de câteva ori, ori turiști care închiriază.

Turiștii sunt de la spanioli, la portughezi, francezi, englezi, germani, polonezi, ucrainieni, ruși și până la nordici. Sunt persoane care vin o dată și după devin clienți fideli, ajungând chiar să își achiziționeze o casa de vacanță acolo. Poate vă veți întreba de ce. Prețul unui apartament (dacă dorești să îl cumperi) pleacă de la 50.000 euro pentru cele cu un dormitor și ajunge până la cât este dispus să dea fiecare in funcție de mărime, poziție, vedere. Proprietarii le pot închiria pe perioada cât nu stau acolo, cei de la recepție ocupându-se și de acest lucru.

Taxa anuală pe care o plătești pentru că deții un apartament în complex este de 700 de euro, suma fiind plătită semestrial câte 350 de euro o dată la 6 luni. Mi se pare o sumă foarte civilizată pentru ceea ce oferă. În acești bani intră plata: curentul electric al zonelor la comun, apa de la piscină și de la dușurile de la piscină, terenurile de tenis, parcarea, salariul celor de la recepție și al ingrijitorului piscinei și grădinei, precum și cel al salvamarilor și curățenia din cadrul complexului. Piscina este deschisă pe tot parcursul anului, plus că singurele luni „moarte” în aceasta zona pot fi considerate decembrie, ianuarie, februarie, cand in loc de temperaturile normale sunt în jur de 16- 20 de grade :).

aldeas
Chiar dacă aveam Marea Mediterană la o aruncătură de băț, recunosc că am preferat Mar Menor (dimineața Mediterana era foarte rece, dar seara era minunată). Pentru ca semnalul de wifi este mai bun în zona piscinei am făcut compromisul să mergem dimineața la mare și după amiaza la piscină pentru a fi mulțumiți toți – de la mic la mare! Chiar în fața apartamentului nostru erau scări amenajate pentru a se putea cobori în Mediterană, lucru de care am profitat la maxim în fiecare seară la întoarcerea de la piscină, înainte de a intra în cameră.

IMG_0379

De asemenea balconul nostru a fost locul unde am petrecut destul de mult timp… micul dejun, sau prânzul, jocuri de cărți sau zaruri, sau, pur și simplu relaxare si… briza mării.

colaj mancare

În afară de partea de apartamente, complexul ne mai oferă două restaurante (o pizzerie și un restaurant cu specific spaniol), o gelaterie (tip bar, unde poți mânca și ceva senvișuri), precum și „ceva” care se vrea un fel de fast food tip „Burger King”. Noi am vrut să le încercăm pe toate… prețurile pentru o masa civilizată pentru 3 persoane sunt în jur de 26 de euro cea mai ieftina cină pe care noi am plătit-o (la pizzerie, o pizza pleacă de la 5 euro și ajunge la 9 euro în funcție de preferințe), iar cea mai scumpă notă de plată a fost în jur de 45 de euro (paella spaniolă, calamari și băuturile aferente).

restaurante

Am încercat într-o seară și la „faimosul” fast food unde mereu era foarte multă lume… sincer, nu am înteles de ce s-ar duce cineva acolo. Erau binecunoscutele meniuri de senviș, cartofi prăjiți și suc, cu prețuri de la 6 euro la 9 euro… dar pentru că nu ne era foarte foame am încercat să luam din mai multe feluri pentru a le putea împărți : două porții de aripioare de pui (12 bucăți în total), o porție de cartofi prăjiți cu jamon și brânză (specifică zonei), precum și ceva ce se vroia a fi un șnițel de pui/nuggets de pui cu cartofi prăjiți…. Dacă memoria nu mă înșeală ne-a costat în jur de 20 de euro dar a fost suficient pentru a nu mai încerca a doua oară altceva. Pentru a satisface pofta copilului am mâncat într-o zi la adevăratul Burger King… prețul pentru 3 meniuri și înghețată pentru fiecare cred că a fost în jur de 25 – 30 euro. Nu îmi amintesc exact. Eu nu mai sunt fan acestor „restaurante”… prefer să fac acasa hamburgeri din carne adevarată care au gust mult mai bun decât “congelatele” din aceste tipuri de restaurant…

mancare restaurant

Vis a vis de complex este un supermarchet cu absolut tot ce îți poți dori, nu a fost ceva ce să caut și să nu găsesc. Cred ca am făcut în jur de 5 vizite…. Cu o cheltuială totală de 70 euro pentru tot sejurul.

Ceea ce am mai cumpărat ca și mic dejun întârziat a fost faimosul: churros. Pe drum către Mar Menor, vis a vis de intrarea în supermarchet este o rulotă care este deschisă de la ora 9 până la ora 11, unde se face cel mai bun churros pe care l-am mâncat vreodată! O porție de 12 bucăți și cu un pahar de ciocolată costa 5 euro.

Per ansamblu, aproape în fiecare seara am cinat în oraș, iar partea de mic dejun și prânz au fost „acoperite” în principiu de mine. Vacanța de 7 zile, 3 persoane, cu cazare, masă și drumul până acolo ne-a costat: 800 Euro.

colaj 1

În apartamentul nostru am încăput chiar si 5 persoane. Cu două zile înainte să plecăm au venit prietena noastră cu nepotul ei de 14 ani care au rămas peste noapte. Ei au dormit în sufragerie pe canapeaua extensibilă și noi trei in dormitor. Am încăput de minune fără nicio problemă. Plus că ne-a gătit cel mai bun orez negru cu sepie pe care l-am mâncat vreodată!!!!!!!

IMG-20150805-WA0006

Noi am descoperit acest loc superb și cred că vom deveni clienți fideli. Este un complex unde te poți duce să îți încarci bateriile, atât ca și cuplu sau ca și familie. Poate nu este cel mai de lux hotel de 5 stele cu spa și alte minuni, dar pentru mine a fost un loc în care m-am simțit ca acasa! Chiar dacă era plin de turiști, cu foarte mulți copii, nimeni nu făcea gălăgie și toți ne respectam unii pe alții ca într-o comunitate civilizată.

colaj 2

Pentru cei care își doresc o vacanță în zona La Manga, aeroportul San Javier se găseste la o distanță de aproximativ 50 de km iar cel din Alicante la 90 de km. Ambele aeroporturi deservesc o mulțime de zboruri low cost din toate colțurile Europei.

Despre autor

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*