test

Venețiile Europei

Veneția este cu siguranță un loc fascinant care a atras, atrage si va atrage milioane de turiști anual. Statisticile vorbesc de aproximativ 60.000 de turisti in fiecare zi, număr care crește constant, făcând ca această destinație să fie tot mai aglomerată. Tocmai acest furnicar cotidian o face să își piardă puțin câte puțin din farmec, să scadă calitatea serviciilor și să fie tot mai scumpă.

Sursă: www.studentsinwarsaw.com
Sursă: www.studentsinwarsaw.com

Ceea ce probabil puțină lume știe este că locuri asemănătoare, brăzdate de canale există și în alte părți ale Europei. Cu siguranță că unele dintre acestea nu sunt la fel de cunoscute și nici nu au gondolieri dar, cu siguranță au farmecul și pitorescul lor. Dacă unii turiști preferă forfota și aglomerația, alții sunt în căutare de liniște și calm. Așa că, haideți să vizităm virtual câteva dintre aceste “veneții” ale Europei…


Brugges, Belgia

Mulți consideră Brugge-ul cel mai frumos oraș belgian și probabil că așa și este. Canalele și parcurile sale verzi fac din capitala provinciei belgiene Flandra de vest o bijuterie. Nu degeaba și-a atras rapid supranumele de Veneția Nordului.

Sursă: © Domingo Leiva/Getty Images
Sursă: © Domingo Leiva/Getty Images

Stockholm, Suedia

Apa reprezintă aproximativ o treime din suprafața capitalei Suediei.  Orașul numit uneori “frumusețea pe apă” se întinde pe 14 insule, care sunt conectate printr-o vastă rețea de canale și nu mai puțin de 57 de poduri.

Sursă: www.geeetech.com
Sursă: www.geeetech.com

Annecy, Franța

Annecy, de multe ori numitVeneția Franței,” este situat în regiunea Haute-Savoie, de-a lungul  Lacului d’Annecy. Spre deosebire de alte orașe canal care folosesc căile lor de acces la mare, canalele pitorești Annecy sunt alimentate de apele lacului d’Annecy. Acesta este al treilea cel mai mare lac din Franța, fiind cunoscut ca cel curat lac din Europa, datorită reglementărilor stricte de mediu din zonă.

Sursă: www.en.lac-annecy.com
Sursă: www.en.lac-annecy.com

St. Petersburg, Rusia

Sankt Petersburg, al doilea cel mai mare oras al Rusiei, este amplasat la confluența a două corpuri de apă: râul Neva și Marea Baltică. Datorită zonei mlăștinoase din jurul Sankt Petersburgului, au fost săpate mai multe canale, țarul Petru cel Mare urmând modelul Amsterdamului. Citiți mai mult despre faimoasa catedrală a orașului aici.

Sursă: www.schematherapysociety.org
Sursă: www.schematherapysociety.org

Copenhaga, Danemarca

Ca și St. Petersburg, Copenhaga este situată la malul Mării Baltice și, la fel ca St. Petersburg, are canale spectaculoase. Probabil cel mai frumos cartie din Copenhaga este Nyhavn, zonă a orasului care leagă centrul vechi cu marea. Nyhavn a fost o dată cunoscut pentru clientela sa care venea în Copenhaga în căutarea pentru alcool și prostituate, ceea ce făcea ca zona să fie  un echivalent al Red Light Districtului din Amsterdam. Astăzi, zona este cunoscută pentru casele frumoase colorate și navele istorice din lemn. Mai multe impresii din Copenhaga aici.

Sursă: www.reversehomesickness.com
Sursă: www.reversehomesickness.com

Amsterdam, Olanda

Probabil că puțină lume asociază în zilele nostre Amsterdamul cu canalele dar, este bine de știut ca metropola olandeză are mai multe canale decât Veneția… Constructia lor a început în Evul Mediu în scop de apărare și pentru a facilita transportul. Pornind din centru, Amsterdam are patru canale principale: Singel, Herengracht, Keizergracht și Prinsengracht. Herengracht și Keizergracht au fost ambele construite pentru a crea noi cartiere pentru Amsterdam bogatilor, în timp ce Prinsengracht a fost menit pentru clasa de mijloc

Sursă: www.whereisyvette.com
Sursă: www.whereisyvette.com

Strasbourg, Franța

Strasbourg este asociat in mare majoritate a cazurilor cu o locaţie politică, casa Parlamentului European şi a altor instituţii europene de prim rang. Cu siguranță este însă mai mult decât atât. Mult mai mult… Impresii din Strasbourg găsiți aici.

HPIM0339

 

Arcais, Franța

Intreaga zona este strabatuta de zeci, sute de canale, mai late sau mai inguste, unele cu apa limpede precum cristalul, altele verzi cu o pojghita groasa de vegetatie. Spuneam ca nu ne-am intersectat cu alti turisti dar ne-am lovit de locuitori ai zonei, fermieri in mare parte care transportau – cum altfel decat cu barca – de la hrana la animale. E ciudat sa vezi o barca incarcata cu cai, nu-i asa? Exista si drumuri dar, datorita canalelor accesul dintr-un punct in altul este mult mai usor cu barca decat cu masina. Citește despre experiența mea în Arcais, aici.

Sursă PHOTO JC JAMOIS
Sursă PHOTO JC JAMOIS

Giethoorn, Olanda

Denumită și “Veneția Nordului”, localitatea olandeză Giethoorn, situată la 89 de kilometri nod-est de Amsterdam, cu o populație de aproximativ 2600 de locuitori, cuprinde o sumedenia de canale, traversate de nu mai puțin de 180 de poduri. Faima sa a prins contur abia după 1958, când celebrul dirijor olandez Bert Haanstra a organizat un concert pe unul dintre canalele orașului.  Localitatea datează de la începutul secolului al XIII-lea, bazele așezării fiind puse de către coloniști veniți din bazinul Mării Mediterane. Acum a devenit și mai faimoasă datorită faptului ca zona este lipsită de drumuri, respectiv de mașini. Transportul se realizează doar cu barca, bicicleta sau…pietonal. Citește mai multe despre Giethoorn aici.

Sursă: www.davidmixner.com
Sursă: www.davidmixner.com

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

85,800FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

  1. Excelenta lista! Am bifat cateva dintre ele, dar mai am unele de vazut. Stii ce ar mai merge adaugat in ea? Hamburg! Hamburg mai este denumit “Venetia Nordului” si intr-adevar este intesat de canale!

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*