Comisia Europeană pregătește măsuri pentru evitarea carantinei călătorilor

Conform The Telegraph, preluat de catre Reuters, Comisia Europeana lucreaza la un set de masuri care sa fie acceptate si implementate in toate statele membre ale Uniunii Europene, masuri pentru evitarea  carantinei sau  a izolarii si sa permita din nou libera circulatie a cetatenilor. 

Dupa ce zilele trecute iti vorbeam despre Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) care incepand de marți 22 Septembrie recomanda si in acelasi timp solicita efectuarea de teste COVID-19 pe aeroport pentru toti pasagerii ca una dintre principalele masuri pentru evitarea carantinei impuse de unele state, este randul Comisiei Europene sa se gandeasca la o solutie care implica testele Covid-19.

Companiile aeriene solicită teste COVID-19 pentru toate zborurile internaționale

Obiectivul imediat este acela de a uniformiza regulile la nivelul Uniunii Europene pentru cei care calatoresc si nu numai. Asta deoarece in momentul de fata este nevoie de ore bune de cautari pentru a fi sigur de regulile care se aplica la intrarea in tara in care vrei sa ajungi sau, in tara ta cand te intorci.

Informatiile se schimba de la o zi la alta si confuzia este destul de mare. Ei bine, tocmai asta doreste Comisia Europeana sa evite: confuzia si informatia trunchiata, care creaza probleme celor care calatoresc

Ca si in cazul IATA, solutia oferita este testul COVID-19, doar ca este nevoie sa se ajunga la o “recunoastere reciproca” a testelor, respectiv certificatelor medicale doveditoare de catre toate tarile membere al Uniunii

Saptamana trecuta, tarile UE au convenit asupra unui sistem comun de „ghidare” care sa fie urmat cu privire la testarea COVID-19 sau la carantina. Potrivit raportului, miniștrii de externe ai UE vor semna marți sistemul de ghidare propus.

Conform raportului anterior mentionat, cel mai probabil Marea Britanie va face parte din aceasta schema pana cand va parasi Uniunea Europeana la finalul anului dar, aproape sigur si dupa Brexit, deoarece – spunem noi – este in interesul cetatenilor sai sa aiba un sistem unitar de masuri pentru evitarea carantinei si in si dinspre tarile membre UE.

Calatorii minunate sa aveti si stay safe!


 

Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*