Din 23 iulie Cipru impune carantina de 14 zile cetatenilor romani

UPDATE 25 IULIE

Românii nu vor putea calatori in scop turistic in Cipru, iar in cazul in care calatoresc în alte scopuri decat cele turistice, perioada de izolare de 14 zile va fi obligatorie. Exceptiile sunt mentionate in comunicatul MAE si ele se refera la rezidenti, sau cei care obtin un permis special eliberat de Ministerul de Interne cipriot. Info aici


Începând de astăzi 23 iulie, vizitatorii din 51 de țări pot intra în Cipru după ce Unitatea de Monitorizare și Control Epidemiologic a Bolilor Infecțioase a Serviciilor Medicale și Serviciilor de Sănătate Publică a efectuat o reevaluare a riscului epidemiologic în ceea ce privește Covid-19.

Publicată ieri, 20 iulie 2020, lista este formată din 22 de țări din Grupul A care pot intra în Cipru fără un certificat fără corona virus, 21 din Grupul B care necesită un certificat care prezintă PCR negativ al Covid-19 administrat în 72 de ore înainte de plecare și 7 în grupul C care necesită un certificat care prezintă un PCR negativ al Covid-19 administrat în 72 de ore înainte de plecare și o carantină auto-administrată de 14 zile la sosire.

În această etapă, s-a decis să permită călătorilor din Italia să facă un test molecular Covid-19 la intrarea în Republica Cipru, începând cu 23 iulie 2020. Costul examinării va fi suportat de călătorii înșiși.

Categoria A – Țări cu risc scăzut în etapa actuală

Statele membre ale Uniunii Europene: 1) Austria, 2) Germania, 3) Danemarca, 4) Grecia, 5) Estonia, 6) Irlanda, 7) Letonia, 8) Lituania, 9) Malta, 10) Ungaria, 11) Polonia, 12 ) Slovacia, 13) Slovenia, 14) Finlanda
Membrii Spațiului Schengen: 1) Elveția, 2) Islanda, 3) Liechtenstein, 4) Norvegia
Țări terțe: 1) Japonia, 2) Canada, 3) Noua Zeelandă, 4) Coreea de Sud

Categoria B – Țări cu risc posibil scăzut, dar mai mare incertitudine în comparație cu categoria A

Statele membre ale Uniunii Europene: 1) Belgia, 2) Bulgaria, 3) Franța, 4) Spania, 5) Italia, 6) Croația, 7) Olanda, 8) Republica Cehă
State mici: 1) Andorra, 2) Monaco, 3) Orașul Vaticanului, 4) San Marino
Țări terțe: 1) Algeria, 2) Australia, 3) Georgia, 4) Maroc, 5) Rwanda, 6) Thailanda, 7) Tunisia, 8) Uruguay, 9) China

Categoria C – Țări cu risc crescut în comparație cu categoriile A și B

Rețineți că numai grupuri specifice de călători din țările Grupului C au voie să vină în Cipru

Statele membre ale Uniunii Europene: 1) Portugalia, 2) Suedia, 3) Luxemburg, 4) România, 5) Regatul Unit
Țări terțe: 1) Serbia, 2) Muntenegru

Toți pasagerii, indiferent de categoria țării, sunt obligați să completeze un formular online CyprusFlightPass (https://cyprusflightpass.gov.cy/) în termen de minim 24 de ore înainte de plecarea lor. Mai mult, pentru a asigura sănătatea publică și monitorizarea imaginii epidemiologice, va fi efectuat un eșantion de testare de laborator a pasagerilor pe zborurile de sosire selectate.

Trebuie menționat că clasificarea țărilor de mai sus va intra în vigoare la 23 iulie.

Sursa: https://in-cyprus.philenews.com/

Deoarece nu am vrut sa bazam informatia doar pe o publicatie, ne-am adresat cu un email oficiului guvernamental cipriot. Raspunsul a fost rapid si poate fi vazut in imaginea de mai jos. 

Alte informatii:

În cazul țărilor care nu sunt incluse în grupurile A, B sau C, intrarea este limitată numai la cetățenii cipriți, rezidenți legali, persoane îndreptățite în temeiul Convenției de la Viena, persoane indiferent de naționalitate, care au dreptul să intre în Republica Cipru, după un permis special din Republica Cipru, astfel cum este stabilit prin Decretul de decontaminare (nr. 30) din 2020, persoanele indiferent de naționalitate, în cazul în care autoritățile din țară (categoria B) care au reședința, nu oferă servicii de analiză de laborator celor care doresc să călătorească în Republica Cipru și la anunțul relevant.

Toate persoanele care se incadreaza in descrierea de mai sus trebuie să fie supuse unui test molecular Covid-19 la intrarea în Republica Cipru, în vigoare începând cu 23 iulie 2020. Costul examinării va fi suportat de călătorii înșiși și de o carantină autoimpozită obligatoriu de 14 zile la intrarea în țară este, de asemenea, obligatorie.

MAE menționează că, începând cu data de 17 iulie 2020, autoritățile cipriote nu mai permit turiștilor să traverseze în partea de nord a insulei. Cetățenii români care se află în partea de nord a insulei nu vor primi autorizația de trecere decât în cazuri umanitare (deces al unui membru de familie, situații medicale de urgență), deplasarea urmând a avea loc exclusiv prin punctul de trecere Meteham.

Lista statelor din Europa unde cetățenii români au restricții de călătorie


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

73,774FansLike

Meciul verii: Grecia versus Turcia versus Bulgaria

Desi a mai ramas cam o luna din sezonul vacantelor de vara, dilema Grecia versus Turcia versus Bulgaria ne arde ca si soarele dogoritor...

Grecia introduce din 4 august obligativitatea purtarii mastilor pe feribot

Daca aveti in plan o vacanta in Grecia si asta implica si o calatorie cu feribotul, este bine de stiut ca Guvernul grec va...

Liber la zbor din nou spre Austria! Dar nu uitati de test!

Daca iti da mana si timpul sa faci un test Covid si desigur sa iti iasa si negativ, atunci am o veste buna: te...

Turist în țara mea: sărbătoare în lanul de lavandă

Lavandă! Primul gând îmi fuge la nesfârşitele câmpurile movulii din Provence-ul francezilor sau la dulapul bunicii din copilărie. Pe acelea n-am avut ocazia să...

De ce devine Turcia destinația lunilor august și septembrie

Incepand cu 27 iulie, Turcia a iesit de pe lista galbena, astfel ca cei care se intorc din aceasta destinatie nu vor fi nevoiti...

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*