Elche Palmeral Aventuras – Palmierii din spatele aventurii

Elche Palmeral Aventuras este de aproape 3 luni noul parc de aventura din Elche, Spania. S-a dorit crearea unui parc de aventură în aer liber, recondiționând însă fosta livadă de palmieri și folosindu-se de impresionanta statură a acestora pentru a face posibil accesul la activitățile parcului. Așa a luat naștere acest loc superb care, din punctul meu de vedere, este cel mai frumos parc de aventură pe care l-am văzut vreodată.

IMG_0716

Înainte de toate să facem o mică descriere zonei: Orașul Elche – oraș spaniol, situat în provincia Alicante, al treilea ca marime din comunitatea Valenciană după numărul locuitorilor. Se află la aproximativ 20 kilometri de aeroportul din Alicante, ceea ce îl face unul din orașele cele mai vizitate din Spania.

elche 2
Elche (sau Elx) situat la sud de Alicante.

Acest parc în aer liber este perfect pentru petrecerea timpului liber, atât pentru familii cât și pentru persoanele cărora le place aventura și de ce nu chiar și pentru grupuri de elevi și corporații. În ultimii ani, din ce în ce mai multe companii aleg varianta de team building – outdoor și din punctul meu de vedere acest parc de multiaventura oferă soluția perfectă. Mai mult, complexul pune la dispozitie și o sală de conferințe dotată cu echipamente de ultimă generație.

DSC_5328

11402317_1603819456501663_4716388908782877660_o

Având mai bine de 43.000 de metrii pătrați de teren, în cadrul complexului găsiți cea mai mare tiroliană din Spania, cu o înălțime de de peste 20 de metri, care străbate parcul dintr-o parte în alta, care pe mine… pur si simplu m-a fascinat! Dar cel mai bine este să începem cu începutul….

IMG_0712 (Medium)

Integrat într-unul din spațiile verzi istorice din oraș, mai exact în „livada” de palmieri de Trevalon – cartierul San Anton, acest parc de aventură încearcă să urce încet treptele spre calea succesului și, între noi fie vorba, cred că deja este în topul multor persoane.

IMG_0710

IMG_0726

La intrarea în complex ne întâmpină „Doamna din Elche”, o reproducere a sculpturii originale care se află expusă în Madrid, la Muzeul de Arheologie Națională a Spaniei. Din câte am înțeles sculptura originală a fost descoperită între secolurile V și VI înainte de Hristos în apropiere de orașul Elche și, chiar dacă madrilenii susțin că este „Doamna lor”, cei din Elche se „luptă” pentru a aduce sculptura originală acasa. Tot aici găsim harta complexului și impresionanta grădină de palmieri.

IMG_0718

Accesul în parc este gratuit, se plătesc doar activitățile la care doriți să participați. Prețurile pleacă de la 3,5 euro ajungând la 14 euro circuitele (inclusiv cele de tiroliană) sau 22 de euro cel de 2 circuite. Dacă nu ești pasionat de „aventură”, nu-i nimic: îți poți urmării prietenii sau copiii la treabă de pe terasa cafenelei sau de pe una din bancile situate pe aleile parcului.

IMG_0721

În cadrul complexului găsiți următoarele activități:

  1. Tiroliene, atât simple cât și circuit de tiroliene (este o activitate atât de zi cât și de noapte). Găsim peste 13 tiroline concepute pentru diferite categorii de vârstă. Idea de bază a fost aceea de a oferi activități începând de la cei cu vârsta de 5 ani (scurte, lungi, foarte lungi, rapide sau foarte rapide).
  2. Circuite multiaventura – 8 circuite cu peste 120 de provocări, jocuri cu diferite grade de dificultate, pentru toate vârstele, începând de la 5 ani până la 70: punți, scări, rampe, tiroline și toate tipurile de activități pentru a-ți încerca abilitățile. Există de asemenea circuitele infantil, într-o zonă separată, unde cei mici pot deveni „Tarzan”, fără a fi puși în pericol.
  3. Lac navigabil – 2000 de metri pătrați pentru a naviga între palmieri, atât în timpul zilei cât și în timpul nopții. Dacă această activitate vă atrage, vă sugerez să o faceți noaptea: lacul este iluminat special pentru o atmosferă unică…
  4. Tir cu arcul – 6 galerii unde poți învăța, sau îți poți perfecționa arta ochirii fără greș.
  5. Zona de evenimente: aici puteți descoperi un stil original, organizat într-un paradis de palmieri în centrul orașului: puteți organiza prezentări, conferințe, sau chiar circuite de aventură într-un mediu diferit, unic și perfect organizat. Așa cum menționam anterior, se oferă o sală de conferință dotată cu material audiovizual, instalații de aer condiționat, servicii de catering și tot ceea ce se dorește pentru a putea desfașura un eveniment perfect.
  6. Food Court: cafenea, restaurant, birouri, toalete și terasă, construite ca și casele de „huerto” tradiționale.

IMG_0724

colaj parc 2Cum Spania a devenit a doua noastră casa, am descoperit acest loc magic căutând activități pentru familii în zona Murcia – Alicante. După mai multe zile de „navigat„ pe internet, nu aveam nici cea mai vaga idee despre ce circuit ar trebui să luam. Așa că am ales să apelăm la profesioniști și am cerut ajutorul celor de la parcul de aventură. Rafael Garrido, directorul acest minunat loc, sau Rafa cum îl știe toată lumea, a fost cel care ne-a răspuns extrem de prompt, oferindu-ne inflormații complete. Rafa este cu siguranță o persoana care iubește ceea ce face. Acest parc de aventură este „copilul lui” și, la o simplă discuție se poate vedea cu câtă dragoste și cu cât entuziasm vorbește despre asta. Ne-a arătat complexul și ne-a povestit despre fiecare lucru în parte cu o plăcere care te făcea să îți dorești să faci parte din echipă.

IMG_0746

Circuitul durează aproximativ 90 de minute și este alcătuit din 8 tiroliene de diferite grade de dificultate, ultima dintre ele, Triaction Tower fiind fascinantă! Constuită la o înălțime de 22 de metri și cu o lungime de peste 200 de metri, străbate parcul dintr-un colț în altul oferind o panoramă unică atât a parcului cât și a orașului.

Pe parcursul circuitului ești asistat de 1 sau 2 monitori, vorbitori de limba spaniolă sau de limbă engleză. Pregătirea pentru circuit mi s-a părut foarte importantă și a fost făcută ca la carte. Monitorul te ajută să îți pui „harașamentul” care te vor ajuta și te va proteja pe parcursul circuitului. Apoi urmează „instructajul” care constă în 2 tiroliene mici unde ți se explică cum trebuie să începi, ce trebuie să faci, cum să stai cu picioarele, cum să „aterizezi”, precum și ce trebuie să faci ca să fii mereu în siguranță! Îți explică de câte ori este nevoie și abia după ce instructorul vede că s-a făcut înteles, te introduce in circuitul propriu zis. De remarcat calmul și răbdarea instructorilor dublată de o pasiune maximă!

pregatire colaj

Pentru noi nu a fost un circuit ușor, chiar dacă de la distanță părea floare la ureche (chiar nu înțelegeam de ce îți trebuie 90 de minute să îl parcurgi). Sincer, l-aș parcurge cu drag iar si iar fără să mă plictisesc. Ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost că niciodată nu era aceași tiroliană, mereu era ceva ce te surprindea și făcea aventura și mai interesantă. Asta cred că este cel mai important la acest parc… cand faci pentru prima data un circuit este interesant și mereu te uimește și te înspăimântă ceva… după care devine neinteresant… ei bine, aici nu este așa… aici poți face circuitele de căte ori vrei tu pentru că mereu va exista ceva care data trecută nu a fost și asta îl va face și mai interesant.

11261849_1600394226844186_1058203437829999719_n
O parte a echipei de la Palmeral

Recunosc că cel mai mult mi-a plăcut tiroliana cea mare, cei 22 de metri înălțime îți aruncă in corp o doză maximă de adrelină și îți crează o senzatie pe care nu o pot descrie în cuvinte. Cei 200 de metri parcurși dea lungul parcului te fac să zbori pur și simplu. Acum m-aș da pe ea fără să mă gândesc prea mult, dar prima dată când am făcut asta aveam o urmă de îndoială văzând înălțimea la care sunt. Știu că mă repet, dar, este o senzație care te face să vrei să repeți experiența…

CIk1bV7WEAEJqYF

În această tiroliană se poate ajunge în diferite moduri, escaladând pe căi cu diferite grade de dificultate, la finalul circuitului de tiroliene sau, pentru cei comozi, direct de pe scara de acces. Este o experiență unică pe care aștept cu nerăbdare să o repet.

IMG_0781

IMG_0782

Ce mi s-a părut și mai frumos este faptul că tot parcul este „împânzit” cu lumini LED, astfel încât chiar dacă afară se întunecă te poți bucura de aventură în continuare. Asta a fost și dorința constructorilor, să te poți bucura pe timpul nopții de lumina și…răcoare.

lumini led

Per ansamblu mi se pare cel mai frumos și mai interesant parc de aventură pe care l-am văzut! Nu știu dacă datorită palmierilor, a modului de iluminare sau a circuitelor oferite dar, oricum ar fi este superb! Merită din plin o vizită dacă ajungeți în zona Elche.

palmeral 5

Nu în ultimul rând, trebuie spus că încă mai sunt lucruri care urmează să fie inaugurate… așa că nu ne rămâne decât să le așteptăm cu interes deoarece ne vom întoarce aici destul de curând! Pentru informatii complete despre parcul de aventura, va recomandam sa vizitati elchepalmeralaventuras.com

Despre autor

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*