Formalitati pentru intrare in Spania din 1 iulie: formular online si cod QR

Toate persoanele care călătoresc în Spania de la 1 iulie 2020 din alte țări, indiferent de naționalitate si vârstă trebuie să completeze un formular – Passenger Location Card (PLC) cu privire la călătoria lor în Spania.

De la 1 iulie 2020, dacă zburați în Spania din alte țări, este obligatoriu să completați și să semnați formularul asociat călătoriei dvs. Acest formular trebuie completat de fiecare dintre pasagerii care vor fi responsabili pentru a se asigura că informațiile furnizate sunt adevărate și corecte. În cazul în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă / cu handicap, formularul poate fi completat de către însotitorul său, care va fi responsabil pentru acuratețea informațiilor furnizate.

Pentru a crea formularul dvs. individual, completați toate câmpurile de pe portalul https://www.spth.gob.es/create. Formularul este disponibil in engleza, spaniola, franceza si olandeza.

Va trebui să completați numele complet, numărul pașaportului sau cărții de identitate, numărul zborului, data sosirii și adresa de e-mail.

Veti primi un e-mail, cu un cod de securitate și un link pentru a crea formularul asociat călătoriei și pentru a obține codul QR. 

 

Apoi veți primi codul QR asociat călătoriei tale, pe care trebuie să îl ai cu tine pe telefonul mobil sau imprimat pe hârtie pentru a trece controlul sanitar al aeroportului.

Fiecare formular este personal, nu este transmisibil și este valabil pentru o singură călătorie. Dacă sunteți o familie de patru persoane, va trebui să o completați de patru ori pentru patru coduri separate. 

După ce l-ați completat corect, codul QR poate fi uploadat in mobil sau printat pentru a fi arătat (în aeroport la aterizare). Nu este inca precizat nicaieri ce se intamplă cu cei care intră în Spania terestru. Am completat un formular online si in sectiunea în care se solicita numărul de zbor am tastat “by car”. Formularul s-a procesat si am primit emailul de confirmare. 

Așadar chiar dacă nu se specifică foarte clar, vă recomand sa completați formularul chiar dacă intrați în Spania cu mașina. Decât să întâmpinați dificultăți la frontieră, mai bine să fiți pregătiți și să aveți codul.

Pentru a completa formularul de sănătate publică, trebuie să furnizați:

  • Numărul documentului de identitate (pașapor sau carte de identitate)
  • Număr de telefon
  • Adresa dvs. permanentă
  • Informatii despre zbor (trebuie sa alegeți o companie aeriana, numarul zborului si locul pe care il aveti + data sosirii). Eu am ales una la intamplare, la nr. zbor am scris by car…
  • Informații despre șederea dvs. în Spania
  • Adresa de email

Formularul poate fi completat oricând de la momentul în care aveți detaliile zborului dvs., completând datele dorite și salvând-ul pentru a continua mai târziu. 

În ceea ce privește adresa de ședere, numai orașul și comunitatea autonomă sunt obligatorii. Prin urmare, prin completarea acestor două detalii, se poate obține codul QR.

Este esențial să completați acest formular și să păstrați o copie digitală sau să o imprimați înainte de a călători în Spania. Nu trebuie să călătoriți dacă aveți simptome de COVID-19 sau ați luat contact cu un caz pozitiv de COVID19 în ultimele 14 zile.


ATENTIE! 6 regiuni din Spania – Aragon, Insulele Baleare, Catalonia, regiunea Madrid, regiunea Navarra și Țara Bascilor – se regăsesc pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, prin urmare la intrarea în România se aplică măsura carantinării persoanelor care sosesc din aceste regiuni, începând cu 18 august 2020, ora 00.00.

Carantina de 14 zile se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresă.

Zborurile directe comerciale dintre România și Spania NU se suspendă.


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

76,002FansLike

Grecia deschide curând drumurile către vacanță!

As zice ca Grecia deschide curand drumurile catre vacanta de vara si era si de asteptat! De ce spun asta? Pentru ca ministrul turismului grecesc...

Emirates devine una dintre primele companii aeriene din lume care testează IATA Travel Pass

Emirates a intrat in parteneriat cu Asociația Internațională a Transportului Aerian (IATA) pentru a deveni una dintre primele companii aeriene din lume care testează...

Zanzibar de la A la Z. Ghid complet al “insulei mirodeniilor”

In functie de asteptari dar si de pachetul de vacanta ales, Zanzibar poate fi raiul pe pamant sau iadul. Este indicat sa ne informam...

Cum poti face un test COVID 19 in Zanzibar

Cum pot face un test COVID 19 in Zanzibar este o intrebarea pe care si-o pun, aproape ingroziti, toti cei care au vacante sau...

Islanda va deschide “Sky Lagoon” – o lagună termală unica in lume

Izvoarele geotermale din Islanda, cu aburul lor tipic și priveliștile minunate, atrag în fiecare an milioane de turiști. Laguna Albastră, despre care ați auzit...

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

  1. Cum trebuie completat la personal number cand CNP ul romanesc are 13 cifre iar in formular nu accepta mai mult de 12 cifre?

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*