Formalitati pentru intrare in Spania: formular online si cod QR

Toate persoanele care călătoresc în Spania de la 1 iulie 2020 din alte țări, indiferent de naționalitate si vârstă trebuie să completeze un formular – Passenger Location Card (PLC) cu privire la călătoria lor în Spania. 

Verifica conditiile complete valabile pentru intrarea in Spania incepand cu data de 21 iunie 2021 aici

Spania fara test PCR sau certificat de vaccinare la intrare!

De la 1 iulie 2020, dacă zburați în Spania din alte țări, este obligatoriu să completați și să semnați formularul asociat călătoriei dvs. Acest formular trebuie completat de fiecare dintre pasagerii care vor fi responsabili pentru a se asigura că informațiile furnizate sunt adevărate și corecte. În cazul în care pasagerul este minor sau o persoană dependentă / cu handicap, formularul poate fi completat de către însotitorul său, care va fi responsabil pentru acuratețea informațiilor furnizate.

Pentru a crea formularul dvs. individual, completați toate câmpurile de pe portalul https://www.spth.gob.es/create. Formularul este disponibil in engleza, spaniola, franceza si olandeza.

Va trebui să completați numele complet, numărul pașaportului sau cărții de identitate, numărul zborului, data sosirii și adresa de e-mail.

Veti primi un e-mail, cu un cod de securitate și un link pentru a crea formularul asociat călătoriei și pentru a obține codul QR. 

Apoi veți primi codul QR asociat călătoriei tale, pe care trebuie să îl ai cu tine pe telefonul mobil sau imprimat pe hârtie pentru a trece controlul sanitar al aeroportului.

Fiecare formular este personal, nu este transmisibil și este valabil pentru o singură călătorie. Dacă sunteți o familie de patru persoane, va trebui să o completați de patru ori pentru patru coduri separate. 

După ce l-ați completat corect, codul QR poate fi uploadat in mobil sau printat pentru a fi arătat (în aeroport la aterizare). Nu este inca precizat nicaieri ce se intamplă cu cei care intră în Spania terestru. Am completat un formular online si in sectiunea în care se solicita numărul de zbor am tastat “by car”. Formularul s-a procesat si am primit emailul de confirmare. 

Așadar chiar dacă nu se specifică foarte clar, vă recomand sa completați formularul chiar dacă intrați în Spania cu mașina. Decât să întâmpinați dificultăți la frontieră, mai bine să fiți pregătiți și să aveți codul.

Pentru a completa formularul de sănătate publică, trebuie să furnizați:

 • Numărul documentului de identitate (pașapor sau carte de identitate)
 • Număr de telefon
 • Adresa dvs. permanentă
 • Informatii despre zbor (trebuie sa alegeți o companie aeriana, numarul zborului si locul pe care il aveti + data sosirii). Eu am ales una la intamplare, la nr. zbor am scris by car…
 • Informații despre șederea dvs. în Spania
 • Adresa de email

Formularul poate fi completat oricând de la momentul în care aveți detaliile zborului dvs., completând datele dorite și salvând-ul pentru a continua mai târziu. 

În ceea ce privește adresa de ședere, numai orașul și comunitatea autonomă sunt obligatorii. Prin urmare, prin completarea acestor două detalii, se poate obține codul QR.

Este esențial să completați acest formular și să păstrați o copie digitală sau să o imprimați înainte de a călători în Spania. Nu trebuie să călătoriți dacă aveți simptome de COVID-19 sau ați luat contact cu un caz pozitiv de COVID19 în ultimele 14 zile.

Si pentru ca repetitia este mama invatarii, nu uitati ca acest cod QR nu este suficient pentru a intra in Spania. verifica conditiile valabile incepand cu data de 7 iunie 2021 aici.


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

 1. bună, băieți
  am completat formularul și nu l-am terminat. cum pot sa revin sa il pot continua, pentru ca îmi spune sa revin la pag principala și sa continui…
  multumesc

 2. Buna ziua. Am completat formularul pana la pasul 4,unde introduc certificatele de vaccinare, insa nu este activ butonul de save and continue. Am toate datele completate si zborul este pe 14 dupa amiaza, deci ma aflu in cele 48 de ore. Aveti vreun sfat pentru a merge mai departe catre pasul final?

 3. Buna ziua! Am completat formularul dar nu am primit nimic pe email sa pot trece la pasul urmator pentru a obtine codul qr? Oare de ce nu primesc nimic pe mail? Sau cat timp dureaza?

 4. Buna ziua.Am generat codul QR si am oservat la sfarsit ca am gresit o litera la prenume,in loc de floarea am scris floatea.Nu s-a mai putut modifica.Am incercat sa o iau de la cap cu alta adresa de mail dar nu am mai reusit.Imi aparea ca deja s-a aplicat.Credeti CA va fi problema la aeroport pt acea litera?Multumesc.

 5. Am completat formularul pana la pasul 3 și nu l- am terminat am gândit ca o iau de la capăt a doua zi dar acel link este expirat .Am luat-o de la capăt și nu îmi mai da voie sa merg mai departe și spune ca este in așteptare unul .Am încercat cu alta adresa de email aceeași problema o întâmpin ! Ce pot da fac . Mâine dimineața are avionul

  • Trebuie sa mearga cu alta adresa de email. O luati de la capat. Incercati si pe telefon daca pana acum ati facut pe calculator sau daca ati facut pe telefon incercati pe calculator.

 6. Plecam din Romania spre Spania , avem escala in Frankfurt , deci avem 2 zboruri . Care zbor si loc trebuie completat in formularul cu codul QR , primul zbor sau al doilea ?

  • La acest link https://spth.gob.es/ exista optiunea optiunea Family/Group FSC Form. O alegeti pe aceasta nu pe cea indiviudala daca minorul calatoreste insotit de un adult. Daca calatoreste doar un minor fara niciun adult, alegeti optiunea individuala si acolo dupa ce in prima primele intrebari aveti optiunea de a opta pentru “Please, mark here if “Passenger Data” you have just filled in are for a minor or dependent person in my charge”

 7. Salut, La rubrica Passport number, National Id (DNI)/Foreign Residency (NIE) or personal identifier: am incercat sa trec CNP (13 cifre) insa apare un mesaj de eroare care spune ca sunt acceptate doar 12 caractere. Trebuie sa pun seria si numarul de buletin? Nu as vrea sa gresesc si de aceea incerc sa aflu un raspuns avizat. Multumesc!

 8. Buna la locul de origine calatorie noi plecam cu avionul din Budapesta Ungaria..dar suntem din Romania .. se trece Budapesta sau Romania de unde pleaca persoanele?

 9. Buna ziua .Am compleat tot cu succes pana la etapa 4 dar nu îmi da voie sa salvez și sa merg mai departe….ce as putea face?

 10. Am facut declaratia pentru familie( 3 persoane). Vor fi generate 3 coduri QR, sau este mai bine sa se faca declaratia individual , pentru fiecare membru al familiei?

 11. Buna ! Nu am numarul locului din avion ( vreau sa fac check-in in aeroport) si nu ma lasa sa finalizez declaratia! Cum procedez, varog?

 12. Buna. Am completat aseara formularul si dupa 12 ore inca nu mi-a venit QR code-ul. In mod normal se genereaza imediat?
  Multumesc

  • Nu uitati ca nu se genereaza cod cu mai de 48 de ore inainte de plecare! Este precizat in conditii: operatiunea poate fi dusa la final, complet doar in intervalul 48 ore – plecare. Alta problema care poate fi : verificati si spamul.

 13. Buna! Eu încerc sa completez declarația si la numărul zborului am trecut zborul de pe rezervare 0B103, imi zice la final ca nu este atribuit la nicio companie, mai trebuie completat ceva sau il pot trimite asa? Mulțumesc

  • Sunteti sigura ca este OB? Din cate stiu eu OB este codul pentru Boliviana Airlines care nu are zboruri spre Spania. Daca vorbim despre BlueAir, atunci codul este 0B (zero B)

  • In mod normal, daca formularul este completat corect, codul se genereaza automat. Dar pentrru a evita orice problema, sugerez sa il faceti macr cu o zi inainte de plecare.

 14. Cum trebuie completat la personal number cand CNP ul romanesc are 13 cifre iar in formular nu accepta mai mult de 12 cifre?

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*