Lista muzeelor care pot fi vizitate gratuit

Dupa un an de restictii impuse si ridicate, intoarse pe toate partile, care de care mai controversate, este destul de clar ca lumea va reveni cu greu la normalitate.

Fiecare dintre noi simte lipsa unui segment din viata cotidiana si tanjeste dupa acesta. Cu siguranta, multora ne lipseste vizita la un muzeu, fie el aici, in Romania, fie el undeva prin lume, prin calatoriile care probabil ca ne lipsesc cel mai mult…

Imi amintesc ca anul trecut pe vremea aceasta, spectrul lockdown-ului total ne infricosa ingrozitor iar instituriile de cultura ale lunii nu erau prea pregatite sa faca fata acestei situatii. Abia, abia am facut o lista subtirica cu vreo 20 de locuri pe care le puteam vizita virtual la acel moment.

Iata insa ca acum, dupa un an, o parte importanta a vietii culturale s-a mutat in online si asa a aparut de curand o concentrare a muzeelor care poate fi vizitata cu un singur click si nu numai atat, totul gratuit!


Muzeele din Romania care dispun de un tur virtual le gasiti AICI

Muzeul Luvru a publicat oate cele peste 480.000 de opere de arta ale muzeului in format online, gratuit, astfel incat opere realizate de Michelangelo, da Vinci, Picasso sau Rembrandt, pot fi „vizitate” de acasa.

Colecția de artă a Muzeului Luvru este disponibilă aici.

Muzeul d’Orsay, Paris – Tur virtual   

Muzeul Rijksmuseum, Amsterdam – Tur virtual   

Muzeul Van Gogh, Amsterdam  – Tur virtual   

Pinacoteca di Brera, Milano – Tur virtual   

Muzeul Pergamon, Berlin  – Tur virtual   

Galeria Uffizi, Florenţa  – Tur virtual  

Muzeul de Arheologie, Atena  – Tur virtual   

Muzeul Prado, Madrid  – Tur virtual  

Muzeul Dali, Catalunia  – Tur virtual  

Muzeele Vaticanului – Tur virtual   

Vor fi unii care vor stramba din nas ca nu e acelasi lucru un tur virtual cu unul in care simti privirea Monalisei sau auzi parchetul vechi de zeci de ani sub talpile tale.

Vor zice ca nu e acelasi lucru sa citesti informatia pe un ecran si pe urma sa ti se prezinte o perspectiva a unei opere de arta pusa in valoare de un regizor cu a buchisi autorul pe panza veche si a iti potrivi distanta si unghiul din care privesti un tablou.

Si totusi, faptul ca avem sansa si posibilitatea ca din linistea caselor noastre in care vrem, nu vrem, suntem oarecum prizonieri, sa vedem comorile artistice ale lumii mi se pare o chestie absolut remarcabila si de care ar trebui sa profitam din plin.

Asadar, va invit sa va asezati comod si sa va alegeti muzeul pe care vreti sa il vizitati.


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*