test

Lista primelor 20 de țări care pot trimite turiști în Grecia

Rezidenții din douăzeci de țări considerate de Grecia că au arătat date epidemiologice pozitive vor avea voie să intre în țară începând cu 15 iunie: Cipru, Israel, Germania, China, Australia, Japonia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, Romania, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia și Herțegovina, Croația, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Norvegia.

Ministrul grec al turismului, Haris Theoharis, a anunțat miercuri că „Turismul străin va începe pe 15 iunie, unde sosirea vizitatorilor din aproximativ douăzeci de țări va fi liberă (fără restricții).”

Restricțiile pentru alte țări vor fi ridicate la 1 iulie, în timp ce pentru altele vor fi ridicate doar de la 15 iulie. Acest proces va depinde totuși de evoluția pandemiei Covid-19. Locuitorii țărilor care au ceea ce Grecia consideră “caracteristici epidemiologice defavorabile” nu li se va permite să viziteze Grecia înainte de 15 iulie, de exemplu, rezidenții Regatului Unit.

În timp ce guvernul grec anunțase inițial că vizitatorii străini vor trebui să aibă “la purtător” rezultatul negativ pentru virusul Covid-19 cu cinci zile înainte de a călători în Grecia, această restricție a fost acum ridicată, pe baza datelor epidemiologice actuale.

Cu toate acestea, autoritățile medicale vor efectua teste aleatorii pe călătorii care sosesc din străinătate. Protocoalele de sănătate se vor aplica pe tărâmul călătoriilor, al cazării și al mesei în zonele turistice.

Vorbind despre măsurile de sănătate luate în destinațiile turistice, ministrul a spus că acestea sunt împărțite în funcție de nivelul de risc: scăzut, mediu sau mare.

Instalațiile de sănătate din zonele turistice vor suferi îmbunătățiri în consecință, pe baza nivelului de risc, în timp ce măsurile îmbunătățite care vor fi luate vor fi, în consecință, bazate pe același risc.

Medicii vor fi la îndemână disponibili în toate destinațiile turistice, iar în cazul în care există cazuri de infecție cu coronavirus, se vor aplica procedurile de carantină.

Iata și calendarul repornirii activității turistice

Grecia: oficial le este bine! Dar noua?

 

Sursa informatii: https://greece.greekreporter.com
Sursa foto: Photo by Anastasia Shuraeva 

 


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

85,800FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*