Piețele plutitoare ale Bangkok-ului

Odată ajuns în Bangkok nimic nu te poate cuceri mai mult decât o escapadă într-una din piețele plutitoare pline de șampanele care alunecă pe canalele înguste și vâslite de vânzătorii care își vând marfa direct din ambarcațiunile lor.

Sunt o mare atracție în rândul turiștilor care caută să evadeze din cotidian pentru a exploata pentru câteva ore lumea de dincolo uitată de timp. Toată lumea iubește piețele plutitoare din jurul veneției orientului, Bangkok: thailandezi și turiști deopotrivă.

Piata plutitoare din Damnoem

Este distractiv și ieftin, poți gusta din mâncarea thailandeză, poate fi o evadare din căldura tropicală a Bangkok-ului. Poți bea din fructe exotice sau gusta din preparatele locale gătite și servite direct din barca trasă la mal.

Practic toți turiștii ajunși în Bangkok vizitează cel puțin una dintre piețele plutitoare din jurul capitalei. Au și de unde alege …

Piața Plutitoare Damnoen Saduak
Sursa foto: Asia Thailand Traveller
Sursa foto: Asia Thailand Traveller

Damnoen Saduak este situată la 100 km în afara Bangkok-ului și este considerată una dintre cele mai cunoscute și căutate piețe tradiționale din Thalianda. Canalele sunt împânzite într-un adevărat dute-vino al șampanelor pline cu legume și fructe proaspete dar și cu specialități culinare thailandeze.

Aici ai posibilitatea de a lua micul dejun sau prânzul direct din barca trasă la mal, poți cumpăra fructe sau legume proaspete dar și tricouri și pălării, jucării, suveniruri sau obiecte de artizanat și toate la prețuri foarte de mici.

Deoarece lucrurile care se vând au devenit “turistice” și farmecul pieții de odinioară unde fermierii își vindeau mărfurile a dispărut, o excursie aici ți se va părea ca o plimbare într-un parc tematic. Pentru cei pasionați de fotografii dimineața devreme atunci când piața încă nu s-a animat găsești un peisaj de vis în culorile exotice ale orientului ce merită imortalizat pentru a te mândri mai tărziu în fața prietenilor.

Piața Plutitoare Amphawa
Sursa: Patrice Asia Thailand Traveller
Sursa: Patrice Asia Thailand Traveller

Considerată ca o piață plutitoare de week-end, Amphawa, situată la 90 km sud-vest de Bangkok este a doua cea mai populară piață din Thailanda. Este încă autentică, cu multe case de lemn de teck frumos aliniate de-a lungul khlong-urilor (canalelor), cu magazine de suveniruri, restaurant și vânzătorii care-și vând produsele direct de pe bărcile lor.

După amiaza mulțimea copleșește piața, este ca și cum jumătate din populația Bangkok-ului s-a mutat la Amphawa! Excursiile cu barca pe canalele înguste și aglomerate sunt o atracție printre turiștii care vor să vadă piața plutitoare de pe râul Mae Khlong. Poți vedea câteva mici temple fiecare cu propria-i personalitate dar în niciun caz nu trebuie ratat Wat Bang Koong, un micuț templu scobit într-un imens copac banyan!

Copii și adolescenții care iubesc animalele pot vizita o mini-zoo: o cămilă, un struț, o duzină de cerb și un grup de mistreți, un cuplu de capre și doi păuni cu pene colorate care se lasă ușor fotografiați.

Piața Plutitoare Taling Chan
SursaL ishoottheworld.com
SursaL ishoottheworld.com

Cea dea treia cea mai vizitata piață din apropierea Bangkok-ulu, Taling Chan s-a deschis spre sfârșitul anilor 1980, fiind printre primele piețe “new age” plutitoare create special pentru industria turismului. Cu toate acestea este mai autentică decât multe din celelalte piete plititoare mai celebre. Piața plutitoare Taling Chaneste ușor accesibilă se află situată la numai 12 km de Bangkok, de-a lungul râului Khlong Chak Phra.

Bărcile din lemn ancorate de-a lungul canalelor sunt pline cu fructe și legume proaspete. Te poți delecta cu preparate culinare locale, crabii, peștii sau creveții se fac pe mici grătare de pe bucătăriile plutitoare sau te relaxezi închiriind o barcă ca să faci mici excursii de-a lungul canalelor inguste. O trupă de muzicieni locali crează o atmosferă exotică prin interpretarea melodiilor tradiționale thailandeze.

Piața Plutitoare Khlong Lat Mayom
Sursa: Thailandculturaltours.com
Sursa: Thailandculturaltours.com

Khlong Lat Mayom este o piață plutitoare de dimensiuni medii, situată la numai 20 km de Bangkok. Are farmecul și autenticitatea unei piețe locale și este foarte populară printre turiștii thailandezi dar puțini turiști străini ajung aici. Este locul unde localnicii se întâlnească ca să își vând marfa în fiecare weekend.

Khlong Lat Mayom este situată de-a lungul unui canal îngust dar cea mai mare parte a pieței, surprinzator de mare, se află pe uscat. O parte este dedicată mâncărurilor tradiționale thailandeze, în timp ce în cealalta poți găsi produse proaspete, cea mai mare parte legume și fructe: banane, ananas, papaya, mango, chompoo și sapodillas, pomelo sau grapefruit. Deoarece este aproape de Taling Chan, ambele piețe pot fi vizitate în aceeași dimineață.

Piața Plutitoare Bang Nam Pheung
Sursa: asiawebdirect.com
Sursa: asiawebdirect.com

Cea mai apropiată, aflată în estul Bangkok-ului, piața plutitoare Bang Nam Pheung este cea mai mică dintre cele active. Surprinzător de autentică, vizitată în mare majoritate de turiștii thailandezi, ai o șansă de a descoperi și gusta o mulțime de mâncaruri thailandeze locale precum și legume și fructe neobișnuite aduse direct din grădinile localnicilor.

Vânzătorii sunt amabili și prietenoși, mâncarea este remarcabilă iar aleile înguste pline de flori tropicale și care șarpuiesc de-a lungul canalui formează o atmosferă memorabilă, foarte plăcută în comparație cu aglomerația și căldura tropicală din alte piețe. Bang Nam Pheung este o piață ce se întinde în mare parte pe uscat, nu este mare dar suficient de mare pentru a vă distra pentru o dimineață.


Acestea sunt cele mai importante cinci piețe plutitoare aflate in jurul Bangkok-ului. Celelalte, mai mici dar tradiționale și mult mai pitorești sunt vizitate mai mult de localnici sau turiști thailandezi.

Piața Plutitoare Kwan Riam
Sursa: http://thaifloatingmart.blogspot.com.es
Sursa: http://thaifloatingmart.blogspot.com.es

Este o piață modernă și puțin aglomerată deschisă în 2012 și situată pe canalul San Saeb. Situată la est de Bangkok nu ascunde faptul că este o modernă piață plutitoare. Piața este deschisă în weekend dar și de sărbătorile legale când se aduc ofrande preoților.

Piața Plutitoare Lum Phaya
Sursa: http://thaifloatingmart.blogspot.com.es
Sursa: http://thaifloatingmart.blogspot.com.es

Lum Phaya este situată de-a lungul râului Nakhon Chai nu este prea departe de Bangkok. Aflată în apropierea templului Lam Phaya, piața deschisă doar în weekend este o destinație turistică pentru cei care apreciază natura.

Piața Plutitoare Khlong Suan
Sursa: http://thaifloatingmart.blogspot.com.es
Sursa: http://thaifloatingmart.blogspot.com.es

Klong Suan este o piață tradițională cu o vechime de peste 100 de ani care încă își păstrează farmecul pitoresc de pe vremuri. Aflată pe canalul Prawet Burirom, piața situată în afara Bangkok-ului este un uriaș bazar turistic unde poți decoperi autenticitatea locurilor.

Piața Plutitoare Tha Kha

tha-cha

O adevarată piață thailandeză și veche de peste 60 ani, Tha Kha este deosebit de populară printre localnici. Aflată în apropiere de Amphawa, piața Tha Kha face parte din viața locuitorilor din zonă. Piața este deschisă doar de șase ori pe lună, in funcție de fazele lunii.

Poduri și case din lemn vechi ce au supraviețuit timpului, canale înguste ce înghit mulțimea de vizitatori dornici să descopere vraja vremurilor apuse, mirosuri de mâncăruri orientale, bărbați și femei veniți din neant, toate acestea sunt imaginile clare și nealterate la care am făcut parte din spectacol … întâlnim o lume ciudată și necunoscută nouă din care încă nu știm cum putem ieși din vraja poveștilor orientale. Rămânem cu o amintire vie cu care plecăm spre lumea banală a rutinii zilnice.

[fb_button]

Despre autor

Guest Post
Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume! Apasa butonul "contact" din meniu si scrie-ne!

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*