COVID 19 schimba fata lumii-astazi, Cristo Redentor

Nu sunt in categoria persoanelor prea religioase, desi in timpurile astea ma mai gandesc sa spun si cate o rugaciune, pe bune, ca cine stie, poate ajuta!

Dar astazi vreau sa vorbesc despre statuia lui Iisus – Cristo Redentor – Iisus Mantuitorul, unul dintre marile obiective turistice ale Americii de sud, situata pe muntele Corcovado la inaltimea de 700 m fata de nivelul marii  si care vegheaza impunatoare asupra orasului Rio De Janeiro, in Brazilia.

Fotocredit: Wagner Meyer

Si nu numai pentru ca este un loc remarcabil, ci pentru ca aseara acest monument impresionant a fost iluminat in drapelele tuturor celor 188 de state care sunt atinse de virusul  COVID-19.

In timpul unei slujbe speciale, tinuta de arhiepiscopul orasului care a cerut oamenilor sa se roage pentru toti cei atinsi de aceasta boala, statuia a fost invaluita de culoare si lumina. A fost proiectat mesajul #praytogether in diferite limbi si hartile diferitelor continente in parte, cu steagurile tarilor care au raportat cazuri de Coronavirus.

Fotocredit: Wagner Meyer

Statuia lui Cristo Redentor proiectata in stil art deco de sculptorul francez Paul Landowski, a fost realizata in 9 ani (1922-1931) de catre doi ingineri: brazilianul Heitor da  Silva Costa si francezul Albert Caquot. Chipul celebrei statui a fost creat de sculptorul roman Gheorghe Leonida si se afla la o inaltime de 30 de metri fata de baza , avand o inaltime de 3.5m. Soclul statuii este inalt de 8m si ocupa o suprafata de 100mp , in interiorul aflandu-se o capela denumita Nossa Senhora Apreciada in care pot intra 150 de persoane si care este folosita pentru procesiuni religioase si  nunti si botezuri.

Ca sa va imaginati mai usor dimensiunile acestei minunate statui , care este a patra statuie ca marime dedicata lui Iisus dupa cea din  orașul bolivian Cochabamba, de 40,44m, de cea din Polonia de la Swiebodzim de 52,5m si Cristos din Vung Tau din Vietnam de 36 m, va spun doar ca este construita din beton armat acolerit cu un strat de mozaic, are o greutate de 1145 de tone, anvergura bratelor este de 28m, largimea tunicii de 8,5m iar greutatea capului este de 30 de tone.

Statuia Cristo Redentor primeste anual  2 milioane de vizitatori dar acum este inchisa, ca multe alte obiective turistice de pe fata Pamantului, din cauza starii de urgenta declarate de autoritatile braziliene generate de pandemia de Coronavirus.

Iata insa un exemplu ca simbolurile turistice pot fi nu numai locuri de incantare pentru noi ci pot fi si locuri unde ne putem pune speranta ca atunci cand lumea va trece peste aceasta incercare, vom fi mai puternici si mai intelepti!

Pana atunci #stamacasa. Ca sa nu te plictisesti, te ajutam spunandu-ti “CALATORESTE VIRTUAL” si indemnandu-te si la ALTFEL DE CALATORIE, asa cum fac membrii echipei noastre!

Despre autor

Carmen Dimahttps://sacalatorim.ro/author/carmen/
Carmen mestereste planuri de calatorie dimineata pentru Europa, la pranz pentru India iar in restul timpului pentru Asia, unde ar vrea sa se si mute de fapt. Intre un drum la banca si o decizie pentru afacerea ei, da sfaturi de calatorie prietenilor si mai scrie cate un articol. Daca o intrebi ce face iti va raspunde invariabil ca este la vanatoare de bilete de avion. Articolele ei sunt povesti in toata regula, scrise de o Sheherezada moderna, funny si rebela. Dar cine e perfect in ziua de astazi?

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*