Noul Pașaport al călătorului: aplicația mobilă IATA Travel Pass

IATA (Asociatia Internationala a Transportului Aerian) a anunțat marți că se află în ultima linie de dezvoltare a unei aplicații mobile numită IATA Travel Pass, care va permite călătorilor aerieni să aibă și să-și arate cu ușurință acreditările Covid în aeroporturi și, atunci când vaccinul este disponibil, să demonstreze că sunt vaccinati.

Aplicația IATA Travel Pass va include istoricul și rezultatele testelor călătorului, dacă acesta a fost vaccinat, pașaportul lui electronic și alte informații.

Permisul de călătorie digital va permite să arate o evidență a testelor și rezultatelor fiecărui pasager, va certifica că acea persoană a fost vaccinată (când vaccinul este disponibil) și va face legătura cu o copie electronică a pașaportului utilizatorului pentru a verifica identificarea acestuia. De asemenea, va furniza liste de standarde de intrare pe țări și locații ale laboratoarelor acreditate, la destinație, pentru a efectua teste sau pentru a primi vaccinul.

IATA intenționează ca prin intermediul acestui instrument digital, să faciliteze redeschiderea în condiții de siguranță a frontierelor internaționale și să readucă la viață industria turismului în întreaga lume, nu numai acum, ci și când (sau mai ales când) vaccinurile vor fi disponibile pentru călători în următoarele luni.

În acest moment, multe țări au adoptat cerințe de testare pentru călătorii în locul carantinei. Pentru organizația internațională, acest sistem electronic care va include istoricul, rezultatele testelor și testul de vaccinare va fi un instrument care va facilita călătoria pentru milioane de oameni. În plus, unele companii aeriene, precum Qantas și Korean Air, au anunțat deja că vor solicita vaccinarea pasagerilor lor. Alte companii solicită oficialităților de câteva luni introducerea obligativității testelor antigen sau PCR înainte de zbor. Despre asta am scris aici

Companiile aeriene solicită teste COVID-19 pentru toate zborurile internaționale

IATA Travel Pass va încorpora patru module open source și interoperabile care pot fi combinate pentru o soluție end-to-end:

  1. Registrul global al cerințelor de sănătate – permite pasagerilor să găsească informații exacte despre călătorie, testare și, eventual, cerințe de vaccinare pentru călătoria lor.
  2. Registrul global al centrelor de testare / vaccinare – permite pasagerilor să găsească la locul de plecare centre și laboratoare de testare care îndeplinesc standardele pentru testarea și vaccinarea cerințelor de la destinație.
  3. Aplicația de laborator – permite laboratoarelor autorizate și centrelor de testare să împartă în siguranță certificatele de testare și vaccinare cu pasagerii.
  4. Aplicația de călătorie fără contact – permite pasagerilor să
    (1) creeze un „pașaport digital”,
    (2) să primească certificate de testare și vaccinare și să verifice dacă acestea sunt suficiente pentru itinerariul lor și
    (3) să împartă certificatele de testare sau vaccinare cu companiile aeriene și autoritățile pentru a facilita călătoriile. Această aplicație poate fi, de asemenea, utilizată de călători pentru a gestiona documentația de călătorie digitale fără probleme pe parcursul călătoriei.

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru pasageri și guverne, în timp ce companiile aeriene vor plăti o mică taxă pentru fiecare pasager care folosește serviciul pe parcursul călătoriei lor.

Primul program pilot al aplicației va avea loc în colaborare cu IAG anul acesta, iar instrumentul va fi lansat în primul trimestru al anului 2021.

O prezentare a IATA Travel Pass poate fi vazuta aici, in format pdf.

Și nu uitați, conform specialiștilor, riscul de infecție la bordul unui avion este de 1 la 27 de milioane! Despre asta am scris aici.

Riscul de infectie Covid este de 1 la 27 milioane la bordul unui avion!

Sursa: IATA si Hosteltour


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*