Riscul de infectie Covid este de 1 la 27 milioane la bordul unui avion!

Daca ai vrea sa calatoresti si singurul motiv care te retine este riscul de infectie cu Covid in avion, in timpul zborului, te asigur ca iti poti lua bilete linistit spre oriunde vezi cu ochii.

Sau mai bine zis oriunde iti permite lista galbena, stii tu, aia de luni!

Statisticile efectuate de Asociatia Internationala a Transportului Aerian (IATA) spun ca de la inceputul anului 2020 au calatorit cu transportul aerian aproximativ 1,2 miliarde de pasageri. Consilierul medical al IATA, dr David Powel, a anuntat ca exista doar 44 de persoane dintre acesti pasageri care au fost raportati ca fiind infectati cu Covid 19 a caror transmisie a virusului poate fi asociata cu o calatorie cu avionul.

Asta inseamna un caz la 27 de milioane de pasageri, ceea ce este, trebuie sa recunoastem, mai mult decat linistitor pentru cei doresc sa calatoreasca.

Mai mult de atat, se pare ca majoritatea cazurilor au aparut inainte ca masca sa devina obligatorie in aeroporturi si la bordul avioanelor.

In sprijinul acestor afirmatii vine si un studiu de dinamica computerizata a fluidelor, recent efectuat de marii producatori de avioane Airbus, Boieng si Embraer, fiecare pe aeronavele lor.

Desi au folosit metode de cercetare relativ diferite, toate concluziile converg spre faptul ca sistemul de circulatie a aerului controleaza eficient miscarea particulelor si impiedica raspandirea virusilor.

Astfel, existenta filtrelor de aer cu particule de inalta eficienta (HEPA), bariera verticala a spatarului scaunului, fluxul descendent de aer si rata de schimb ridicata a aerului din cabina unui avion reduc eficient transmiterea la bord a virusilor.

In cabina unui avion , aerul este schimbat de 20-30 de ori pe ora la bordul majoritatii aeronavelor, mult peste media din marile birouri moderne unde aerul se schimba de 2, 3 ori pe ora si chiar a scolilor, unde aerul este schimbat de 10, 15 ori pe ora.

Purtarea obligatorie a mastilor la bord este iarasi o masura foarte eficienta si care introduce o reala bariera protectoare.

Desi doar unele dintre masurile luate de Organizatia Aviatiei Civile Internationale (ICAO) pentru o calatorie aeriana sigura sunt vizibile, asa cum este purtarea obligatorie a mastii de protectie, setul de masuri cuprinde insa mult mai multe reglementari care reduc la minimum riscul de infectie Covid: 

  • coada gestionata, atat in aeroport cat si in avion
  • procesarea fara contact
  • miscarea redusa in cabina
  • serviciile simplificate la bord

Toate acestea confera o siguranta sporita  calatoriei cu avionul, astfel incat pericolul infectarii cu virusul SARSCOV 19 sa fie redus la minimul iar calatoriile noastre sa se desfasoare  fara probleme.

Daca argumentele pe care ti le-am adus au avut darul de a te linisti, nu iti ramane atunci decat sa incepi sa faci planuri de calatorie fara grija!

Iar daca te intrebi cum vei putea fi si mai in siguranta, vezi care sunt ultimile noutati despre testele rapide Covid care probabil ca vor fi implementate in aeroporturi!

Cum arata testul rapid Covid care (probabil) va fi implementat in aeroporturi

Deci, pe unde viitorul zbor? Nu uita sa ne povestesti si noua ce ai gasit in avioane si daca te-ai simtit in siguranta!

Sursa: IATA


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Carmen Dimahttps://sacalatorim.ro/author/carmen/
Carmen mestereste planuri de calatorie dimineata pentru Europa, la pranz pentru India iar in restul timpului pentru Asia, unde ar vrea sa se si mute de fapt. Intre un drum la banca si o decizie pentru afacerea ei, da sfaturi de calatorie prietenilor si mai scrie cate un articol. Daca o intrebi ce face iti va raspunde invariabil ca este la vanatoare de bilete de avion. Articolele ei sunt povesti in toata regula, scrise de o Sheherezada moderna, funny si rebela. Dar cine e perfect in ziua de astazi?

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*