Cum arata testul rapid Covid care (probabil) va fi implementat in aeroporturi

In urma cu cateva zile scriam un articol in care vorbeam despre faptul ca marile companii aeriene solicita teste pentru toate zborurile internationale. Discutiile s-au amplificat si personal cred ca foarte curand acest sistem va fi implementat in aeroporturi.

Companiile aeriene solicită teste COVID-19 pentru toate zborurile internaționale

Titlul nu explica totul, deoarece nu e vorba de orice teste ci unele de “generatie noua”:
➡️ teste bazate pe detectia de antigen;
➡️ teste efectuate in aeroport inainte de plecare;
➡️ rezultatele se dau in maxim 15 minute;
➡️ costul unui test va fi de aprox. 7 dolari/euro
Se discuta daca acest cost al unui test rapid in aeroporturi ar trebui sa fie inclus `de facto` in pretul biletului de avion sau achitat de catre calatori la fata locului.

“Teste antigenice sunt teste rapide bazate pe detectia de antigen, care pun in evidenta prezenta unor proteine din componenta virusului SARS-CoV-2– antigene virale” (Sursa: Regina Maria)


 

In imagine, Alexis von Hoensbroech, seful Austrian Airlines: “un astfel de test poate si trebuie sa fie motivul redeschiderii calatoriilor aeriene. Oamenilor sanatosi si neinfectati ar trebui sa li se permita sa calatoreasca chiar daca vin din zone de risc. Testarea este de departe mai efectiva decat carantina care cu greu poate fi controlata”.

Adrian Marinescu, medic infecționist spune ca „Acest test rapid in aeroporturi si nu numai, depinde de încărcătura virală, de cantitatea de virus și depinde de cât a trecut de la momentul debutului. Acestea ar fi minusurile, dar el este foarte ok de făcut. Se face peste tot în Europa și îl vom folosi și noi în România, pentru că are un rol foarte practic. Poate fi făcut în orice loc unde nu este laborator de genetică și unde vrem să câstigăm timp.” Sursa: StirileProTV

Desigur, vor fi pareri pro si contra, ba ca nu e sigur, ba ca e o cheltuiala in plus, ba ca se va astepta mult prin aeroport si multe altele. Eu o vad insa ca o solutie realista de a reporni industria aeronautica si prin aceasta posibilitatea noastra de a calatori.

Iar daca iti pui intrebarea cat de probabil este sa te imbolnavesti in timpul unei calatorii, ai aici statisticile: riscul de infectie Covid este de 1 la 27 milioane la bordul unui avion!

Riscul de infectie Covid este de 1 la 27 milioane la bordul unui avion!

Pana la urma ce mai conteaza cativa banuti in plus daca poti merge oriunde si oricand ai chef sau ai nevoie!


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

[td_block_social_counter open_in_new_window="y" facebook="SaCalatorim.ro" manual_count_facebook="78723"]

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*