Cehia a interzis accesul turistilor. Va imaginati Praga pustie?

Asa cum era de asteptat, Cehia a interzis accesul turistilor in tara incepand de joi, 22 octombrie pana pe 3 noiembrie, deocamdata.

Cu un numar de 15000 de cazuri de imbolnavire cu virusul SARSCOV 2, la o populatie putin peste 10 milioane de locuitori, cehii au trecut, in mod nefericit, pe primul loc la raportul de imbolnavire la 100000 locuitori din Europa.

Neffind un record prea de lauda sa spunem si noi cum Praga a fost mereu una dintre iubirile noastre asa cum veti vedea si in articolul urmator 

Praga sau cum mi-am înșelat o iubire cu alta…

Astfel incat, tara este in stare de urgenta pana pe 3 noiembrie, stare care se va prelungi cu siguranta inca cel putin 30 de zile. De aceea, deplasarile in scop turistic sau vizitele la prieteni nu mai sunt ingaduite in Cehia desi granitele tarii raman deschise si nu se aplica controale suplimentare.

Hotelurile si apartamentele in regim hotelier nu au voie sa cazeze decat oaspeti aflati in calatorii in interes de serviciu, angajatii pentru efectuarea unuor servicii esentiale sau strainii ramasi in tara datorita restrictiilor de calatorie de cand Cehia a interzis accesul turistilor in tara.

Lockdown-ul impus de autoritatile cehe este destul de dur, libera circulatie in Republica Ceha este permisa doar in scopul de a merge la serviciu sau in deplasari esentiale, la farmacie sau la putinele magazine care mai sunt deschise, cele alimentare si de produse de stricta necesitate si pentru a merge in unitatile sanitare.

Sunt permise insa plimbarile in parcuri dar in grupuri de maxim 2 persoane in cazul in care acestea nu apartin aceleeasi familii.

Serviciile publice sunt restrictionate la minimum, atat cat sunt necesare pentru buna functionare a administratiei publice.

Va suna cumva cunoscut? Sau va aduce aminte de ceva?

Oricum, nici orasul de aur nu mai este ce a fost odata, dar unde nu s-au petrecut schimbari in lumea asta?

Praga a murit! Trăiască Praga!

Vorbind despre aducerile aminte, nu mai devreme de acum 3 luni am facut o mica escapada in Praga, care desi nu era in momentul acela in situatia dezastruoasa in care este acum, avea destul de putin turisti.

Ceea ce nu m-a impiedicat insa sa ma bucur si mai mult de acest superb oras, mai ales la ceas de apus, cand m-am plimbat prin castelul cel frumos, doar eu si cavalerul meu, usor incaruntit!

Si bineinteles, chiar daca nici atunci nu erau chiar multi turisti, nu am uitat sfaturile pentru o plimbare fara griji prin capitala Cehiei!

5 lucruri de evitat în Praga

Asa ca nu va speriati, pandemia va trece si vom cerceta iarasi ora exacta la ceasul astronomic din Piata Veche si ne vom plimba prin orasele de aur ale Cehiei!

Sursa:www.praguemorning.cz

Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Carmen Dimahttps://sacalatorim.ro/author/carmen/
Carmen mestereste planuri de calatorie dimineata pentru Europa, la pranz pentru India iar in restul timpului pentru Asia, unde ar vrea sa se si mute de fapt. Intre un drum la banca si o decizie pentru afacerea ei, da sfaturi de calatorie prietenilor si mai scrie cate un articol. Daca o intrebi ce face iti va raspunde invariabil ca este la vanatoare de bilete de avion. Articolele ei sunt povesti in toata regula, scrise de o Sheherezada moderna, funny si rebela. Dar cine e perfect in ziua de astazi?

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*