test

Din Ucraina, o poveste de Craciun

Ucrainenii nu se dau in vant dupa beteala si globuri. Ei impodobesc bradul de Craciun cu panze de paianjeni si paianjeni artificiali, originea acestei traditii stand intr-o legenda din Europa de Est. Se spune ca, în urma cu mult timp, o gospodină era ocupată până peste cap cu pregatirile si curatenia din locuinţa pentru cea mai frumoasă noapte a anului, noaptea de Ajun.  Nici un fir de praf nu era trecut cu vederea!

Pentru a scapa teferi, păianjenii şi-au părăsit colţul confortabil din tavan şi s-au refugiat în cel mai îndepărat cotlon al podului. Odată cu lăsarea serii, ei s-au furişat înapoi, în sufrageria locuinţei şi, spre marea lor mirare, au descoperit un brad ornat mirific cu podoabele Crăciunului. Orbiţi de luminile strălucitoare din încăpere, păianjenii au vrut să vadă îndeaproape acea minunăţie, aşa că s-au căţărat pe fiecare ramură şi crenguţă, admirând cu încântare toate micile obiecte vesel colorate, răspândite printre acele verzi şi înmiresmate ale bradului. Din nefericire, ei şi-au lăsat urmele trecerii peste ramuri, care au rămas acoperite cu o pânză diafană şi albicioasă.

15748836_1503843022978562_1407408769_o

Atunci când Iisus a intrat în casă pentru a o binecuvânta a fost întristat de felul în care arată pomul de Crăciun. El îi iubea pe micuţii păianjeni, întrucât erau şi ei creaturi ale Domnului, dar nu putea să nu se gândească la dezamăgirea ce ar fi cuprins-o pe gospodina care muncise din greu şi împodobise bradul pentru a aduce bucurie copilașilor ei.

Aflat în fața acestei dileme, Iisus a descoperit o soluţie minunată. El a atins pânzele de păianjen, iar acestea s-au prefăcut pe dată în ghirlande strălucitoare, sclipind în dulci tonuri aurii şi argintii. La sosirea dimineţii, femeia, soţul şi copiii ei au rămas muţi de uimire în faţa priveliştii bradului învăluit de ghirlande sclipind magic, sub razele vesele ale soarelui.

Photo: Kate Renkes [CC BY 2.0]/Flickr

Din acea zi, aceste ornamente încântătoare acoperă pomii de Crăciun din întreaga lume. Cei care ştiu această legendă le aduc mulţumiri micuţelor insecte aşezând la vedere sau la loc de cinste un păianjen auriu pe una din crengile bogate ale bradului.

Despre autor

Rodicahttps://www.sacalatorim.ro
Rodica si-a descoperit pasiunea de a calatorii de cativa ani numai, dar o face pe “fast forward”, parca pentru a face in ciuda timpului care nu sta in loc si vietii care nu-i decat una! Ea e cu ideile: „as vrea sa vad aia, as vrea sa merg dincolo”, iar sotul ei este maestrul de ceremonii care se ocupa de partea organizatorica – bilete de avion si rezervari hoteliere. Calatoriile sunt modul lor de a se rupe de monotonia si rutina vietii impartite intre casa si job, mergand in locuri cu istorie, cu povesti, cu traditii, cu peisaje frumoase din care se incarca cu energie. Sunt momentele in care se bucura de tot, in care se simt copii lipsiti de griji. Probabil ca de aceea incearca sa aiba cat de multe calatorii!

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*