test

Ungaria isi inchide granitele de la 1 septembrie. Care sunt conditiile pentru tranzit

UPDATE 1 OCTOMBRIE 2020

Seful de cabinet al primului ministru maghiar a declarat ca Ungaria va extinde restrictia referitoare la inchiderea granitelor pentru straini pana la finele lunii Octombrie. Conditiile referitoare la tranzit raman neschimbate. Sursa: Reuters


Stirea initiala:

Ungaria isi va inchide granitele pentru straini de la 1 Septembrie. Masura e luata pentru a limita cresterea numarului infectarilor cu noul coronavirus. Cetatenii maghiari care se întorc în tara din strainatate vor trebui sa intre în carantină la domiciliu, a anuntat vineri seful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Potrivit comunicatelor oficiale, de la 1 septembrie strainii vor putea intra in tara doar în cazuri justificate iar exceptie  vor face convoaiele militare, tranzitul umanitar şi calatoriile de afaceri sau umanitare.

Ministrului afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a avut o discutie cu omologul sau ungar, Péter Szijjártó, pentru a clarifica situatia romanilor în raport cu noua decizie luata de Ungaria. In cadrul discutiei a fost obtinuta confirmarea, din partea ministrului magiar, ca tranzitul cetatenilor romani prin Ungaria, respectiv accesul cetatenilor romani – lucratori transfrontalieri nu vor fi afectate.

Astfel, conform oficialului maghiar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisa în continuare în aceleasi conditii si se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite. Acesta a aratat ca regulile care vor fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a calatoriei.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut, azi dimineata (31 august), o convorbire telefonica cu omologul ungar, Sandor Pinter, pe tema restrictiilor de circulatie pentru cetatenii straini impuse de Budapesta, fiind acceptata propunerea partii romane ca inca patru puncte de trecere a frontierei, suplimentar faţă de cele opt comunicate initial, sa fie mentinute deschise. Info complet aici

Asadar, cu privire la tranzit, acesta este permis in urmatoarele conditii:

  • durata tranzitului sa nu depaseasca 24 de ore;
  • persoanele sa nu prezinte simptome specifice infecției cu COVID-19, sa poata demonstra scopul calatoriei, respectiv dreptul de intrare în tara de destinatie, eventual de tranzit.

Tranzitul se va efectua doar pe traseele desemnate şi publicate pe pagina web a poliţiei ungare, fiind indicate în mod explicit locurile de oprire/odihnă. Info complet aici


Lista completa a statelor care impun restrictii celor care calatoresc din Romania o gasiti aici

Lista statelor din Europa unde cetățenii români au restricții de călătorie


Urmareste mereu pagina noastra de Facebook pentru a fi la curent cu toate noutatile care se intampla in lumea calatoriilor! Sa calatorim mai mult, mai ieftin, mai bine!

 

Despre autor

Mariushttp://www.sacalatorim.ro/despre-mine/
Cred cu tărie că turismul nu se rezumă la o destinatie, un hotel, un zbor sau un preţ bun. Nici la o stare de spirit. Un “călător” e mereu gata de drum şi va găsi în fiecare “aventură” ceva unic, fermecator şi fascinant care îl va face să îşi dorească mereu să meargă mai departe.

Descoperă și alte destinații

84,000FansLike
2,070FollowersFollow

Alătură-te comunitătii noastre!

Iți place să călătorești și consideri că locurile prin care ai trecut merită văzute și de altii? Alătura-te comunității noastre și trimite-ne impresiile tale despre lume!

Comments

LASA UN COMENTARIU

Please enter your comment!
Please enter your name here

*